Chefens dubbelliv : från psykisk ohälsa till hållbart ledarskap (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Utgivningsdatum
2022-09-26
Förlag
Eget Förlag Sverige AB
ISBN
9789186951931
Chefens dubbelliv : från psykisk ohälsa till hållbart ledarskap (e-bok)

Chefens dubbelliv : från psykisk ohälsa till hållbart ledarskap E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2022-09-26
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Under större delen av sitt liv har Hanna Wiik lidit av psykisk ohälsa, samtidigt som hon har varit chef och presterat på hög nivå. Eftersom hon var rädd för vad som skulle hända om sanningen kom ut jobbade hon hårt för att dölja den.

Många chefer har det likadant. De mår dåligt och vågar inte berätta om det. Men måste de upprätthålla den perfekta fasaden?

I den här boken delar Hanna Wiik med sig av egna erfarenheter och tips för hur vi kan stötta chefer och ledare med psykisk ohälsa. Författaren ger sin syn på hållbart ledarskap och varför det är så viktigt att verka för det och en mer inkluderande arbetsmiljö, även för chefer. Hon berättar också vad du själv kan göra om du är i riskzonen eller drabbad, och hur organisationer kan verka för ett mer hållbart ledarskap.

Även om det pratas mycket om stress och återhämtning lägger vi för lite fokus på chefens hälsa och arbetsmiljö. Med den här boken vill Hanna bidra till att bryta tabut kring att vara chef med psykisk ohälsa.

Innehållsförteckning
Jag vet hur det är
Tabu, skam och rädslor
Vad är ett hållbart ledarskap?
Tecken - och personer gjorda av stål
Vad du kan göra själv om du är drabbad
Vad kan du som är chef över chefer göra?
Ledarskapets betydelse för välmåendet
Avslutning

Om författaren
Hanna Wiik har drygt tjugo års erfarenhet av att leda och driva hållbar samhällsutveckling på bland annat Regeringskansliet, Region Stockholm, Business Region Göteborg och olika konsultföretag. Hon har tidigare varit hållbarhetsdirektör och tillväxt- och regionplanedirektör i Region Stockholm och chef i Regeringskansliet. Parallellt har Hanna också varit regeringens särskilda utredare i bostadsfrågor liksom mentor för chefer i Region Stockholm.

Recensioner
"Det bästa är påminnelsen om att ledarskapet ska vara hållbart i alla dimensioner och på alla nivåer. Jag hade inte tänkt på detta sätt innan, så här fick jag med mig något viktigt."
- Emma Rönnmark, CFO

--

Det här är en bok med verktyg för hur vi kan stötta chefer och ledare med psykisk ohälsa i arbetslivet - och tips till den drabbade chefen själv. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »