Fler böcker inom
Format
Inbunden (Excess)
Språk
Svenska
Serie
Excess
Antal sidor
887
Utgivningsdatum
2011-09-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Linnéa Olsson
Originaltitel
Life
Dimensioner
85 x 120 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Ijz Richards, Keith
ISBN
9789186953027

Livet

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2011-09-21

Slutsåld

Stor nyhet i litet format!
Denna utgåva ges ut i det nya kvalitetformatet excess, som kombinerar lätthet, varaktighet och bekvämlighet. Bokens storlek är endast 8x12 centimeter och är tillverkad enligt gammal boktradition med trådbunden rygg.


Som gitarrist och låtskrivare i Rolling Stones skapade Keith Richards låtarna som skakade världen, och han levde - och lever fortfarande - den ursprungliga rock n roll-livsstilen.

Nu berättar äntligen huvudpersonen själv om sitt stormiga liv. Hur han var besatt av att lyssna på skivor med Chuck Berry och Muddy Waters, lärde sig att spela gitarr och bildade band tillsammans med Mick Jagger och Brian Jones. Om när Rolling Stones blev berömda och om de ökända knarktillslagen som förtjänade honom bilden som fredlös folkhjälte. Hur han skrev odödliga riff, som de i Jumping Jack Flash och Honky Tonk Women. Om kärleken till Anita Pallenberg och om Brian Jones död. Om skatteflykten till Frankrike, ihärdiga turnéer över USA, isolering och missbruk. Om kärleken till Patti Hansen. Om det bittra uppbrottet med Mick Jagger och hur de så småningom blev sams igen. Om äktenskap, familj, soloalbum och Xpensive Winos, och "the road that goes on forever".

"Det är fängslande läsning som bjuds...Keith Richards lyckas väldigt väl. Sida efter sida, minne efter minne, detalj efter detalj skalar Richards av det som har varit hans extraordinära liv."
Göteborgs-Posten

"Berättande som berör"
Dagens Nyheter

"Fascinerande läsning. Men "Livet" är inte bara en bok för de redan frälsta. Man behöver inte ens ha lyssnat på musiken eller kunna historien för att sugas in i Richards historia. Det är en bok som inte bara berättar legenden om hur The Rolling Stones blev världens största rockband, utan också om London på 60-talet. En magnifik tidsskildring som är gripande utan att bli sentimental."
Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livet