Träd i Sverige - kulturhistoriska och samtida perspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2024-01-29
Upplaga
1
Förlag
Institutet för språk och folkminnen, Uppsala
Dimensioner
9 x 222 x 157 mm
Vikt
500 g
ISBN
9789186959999

Träd i Sverige - kulturhistoriska och samtida perspektiv

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2024-01-29
201
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den 25-26 augusti 2022 arrangerade Isof ett välbesökt, tvärvetenskapligt symposium, där olika kulturhistoriska och samtida perspektiv på träd presenterades och diskuterades i fjorton föredrag. Föredragshållarna kom från olika håll och arbetar till vardags som landskapsarkitekt, dialektolog, botaniker, etnobiolog, naturgeograf, agrarhistoriker,
religionshistoriker, folklorist, skogshistoriker, namnforskare, etnolog respektive slöjdare. Det övergripande temat var träd i Sverige och Svenskfinland och den tvärvetenskapliga bredden bland föredragshållarna gjorde att en rad olika ämnen och infallsvinklar togs upp.

Föredragen belyste trädens betydelse för människan i vid bemärkelse och sträckte sig tidsmässigt ända från spår av träd från omkring 1600 f.Kr. och fram till modern tid. I boken Träd i Sverige presenteras nio av de fjorton föredragen.

Symposiet om träd var inspirerat av två tidigare symposier (år 2015 och 2018), vars teman var getens respektive nötkreaturens betydelse i Sverige. Dessa symposier resulterade i böckerna Geten i Sverige och Nötkreatur i Sverige, och vi är glada att nu kunna fortsätta denna bokserie med Träd i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna