Snacka snyggt : modern retorik (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2012-03-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lundin, Ulrika (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
F.063,808
ISBN
9789186969004
Snacka snyggt : modern retorik (pocket)

Snacka snyggt : modern retorik

(68 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2012-03-21

Slutsåld

Detta är en modern retorikbok som lyfter retoriken från talarstolen till din vardag. Vilken konversationsteknik kan göra dig till det sociala geniet, hur får du folk att gilla dig på tre minuter och hur kan man använda färg strategiskt för att påverka? Detta och mycket mer får du lära dig i boken. Målet är du ska lära dig konsten att få folk att lyssna!

Författaren är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter. Hon var bland annat retorikexpert i Sveriges Television och för Aftonbladet och under valet 2010. Hon har också skrivit bästsäljaren Härskarteknik den fula vägen till makt och boken Du är din generation.

Ur bokens innehåll:

Så får du folk att gilla dig på tre minuter

Konversationstekniken som gör dig till det sociala geniet

Så påverkar du reptilhjärnan - Strategiska färgval

Konsten att säga besvärliga saker snyggt

Konsten att genomskåda

Nyckeln till framgångsrika presentationer

Argumentationsteknik - Så får du andra att känna sig som vinnare trots att det var du som vann.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Snacka snyggt : modern retorik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bortkastade pengar
  Anna Mikaela Sylvén, 14 juli 2016

  Köp inte den här boken. Är riktigt dålig. Skriver om självklara saker som alla redan vet. Slängde den i soporna efter att ha läst halva boken.

 2. Anpassa språket till den det berör.

  Kort och koncist. Anpassat till dagens/nutida lingvistik. Lättläst och samtidigt informativt. Flertal exempel,som senare gör det lättare kognitivt att "använda sig av" ,dvs snabbt repliksvar.

 3. Snacka snyggt
  J, 14 maj 2014

  Boken snacka snyggt av Elaine Eksvärd är en härlig och inspirerande bok om retorik. Hon skriver på ett sätt som man förstår och visar hur man på ett självsäkert sätt får med sig sin publik eller sin chef, partner eller vänner på sin sida. Helt enkelt en suverän bok i retorik.

 4. Bra uppslagsbok
  Ingela, 10 april 2014

  En bok att känna igen sig i. Att plocka fram ur bokhyllan då och då när du ska stå inför andra människor och göra ett bra intryck eller vill påverka med t.ex. information eller åsikter. Numera ett måste i min bokhylla ! Tack, Elaine!

 5. Wow vilken bok! Lättläst och tar upp många av de...
  josefin, 4 oktober 2013

  Wow vilken bok!
  Lättläst och tar upp många av de bitar man har nytta av i vanliga livet, även om man inte har något jättefancy jobb.

 6. En helt underbar bok som man har mycket nytta av i...
  Carolina, 5 juli 2013

  En helt underbar bok som man har mycket nytta av i kontakter med andra människor. Boken har fått mig att våga och växa i vem jag är och hur jag framställer mig.

 7. Enkel förklaring av avancerad retorik
  LB, 16 juli 2012

  Fantastisk bok för den som vill utvecklas när det gäller konsten att snacka. Boken förklarar alla delar i retorikens konst på ett enkelt sätt och det är det inte många andra som lyckas med.

  Elaine Eksvärd beskriver med exempel från sitt eget liv och det är lätt att skratta med och direkt förstå vart hon vill komma. Det som är så bra är att man får enkla övningar som direkt går att öva sig i att använda på fester, ett jobbmöte, alla situationer där man har att göra med andra människo... Läs hela recensionen

 8. Fantastisk bok
  Lindzy, 31 maj 2012

  "Snacka snyggt: modern retorik" är en bra och läsvärd bok som sammanfattar på ett enkelt sätt allt tänkvärt inom hur man snackar snyggt och hur man får människor att lyssna. Det finns en charm genom hela boken och ger mycket information på ett lättläst sätt med bl a författarens egna erfarenheter och olika övningar. Passar både yngre och "gamla rävar" som vill lära sig mer. Det är aldrig försent att öva på att snacka snyggt!

  Boken har gett mig en annan syn på hur jag skulle kunna för... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Elaine Eksvärd