Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Cecilia Lund (del 4)
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2012-04-25
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789186969134
Tigerkvinnan (pocket)

Tigerkvinnan

(78 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-04-25
54
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren.
Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll.

Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig? Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?

Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude hennes barn.

Tigerkvinnan är den fjärde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund där relationerna, familjen och kärleken står i centrum. De tre tidigare är Bedragen, Systerskap och Hittebarnet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tigerkvinnan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Förvånansvärt bra
    Anni, 8 april 2013

    Jag hade inte förväntat mig att jag skulle bli så förtjust i denna bok som jag blev. Jag har mycket svårt för den form av feminism som Katerina Janouch företräder. Främsta anledningen till att jag ville läsa en bok av henne var att jag hoppades få en inblick i hur man tänker när man kan uttrycka sig som hon gör. Det fick jag, och mer därtill. Som förväntat ventileras författarinnans egna värderingar och tankebanor genom romanfigurerna; kanske främst då genom huvudpersonen, barnmorskan och fle... Läs hela recensionen

  2. Lättläst om vardagslivet
    E, 20 september 2012

    En bok som beskriver vardagen i en stor familj, där familjepusslet och relationer står i centrum. Där allt från matbestyr, läxläsning och att se varandra som par beskrivs. I denna bok är Cecilia gravid med sitt femte barn, vilket beskrivs utan omsvep. Även vardagen som barnmorska på förlossningsavdelningen tas upp på ett intressant sätt. Fängslande och lättläst läsning som gör att man inte vill att sista sidan skall komma.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Tigerkvinnan