Jacobs värld (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2012-06-07
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Anna Sandberg
Dimensioner
176 x 110 x 31 mm
Vikt
270 g
SAB
Hce
ISBN
9789186969356
Jacobs värld (pocket)

Jacobs värld

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-06-07

Slutsåld

Jacob Hunt är en helt vanlig tonåring, i alla fall utifrån sett men han har Aspergers syndrom och är inlåst i sin egen värld. Han är begåvad och humoristisk men har svårt att förstå andra människor och trots att han försöker lära sig förstå dem så går det inte.

När Jacobs handledare plötsligt hittas död blir kännemärkena för Jacobs tillstånd tydliga tecken på skuld, med hans oförmåga att möta någons blick, hans tics och oförutsägbara utbrott. Till slut måste hans mamma ställa sig den svåraste frågan i världen: Är hennes son en mördare?

Jacobs värld är en gripande roman som insiktsfullt utforskar hur en sjukdom som Aspergers syndrom påverkar en familj, där en till synes vanlig dag plötsligt vänds till en verklig mardröm.

"När boken är slut vill man gärna veta hur det ska gå för alla inblandade. En underhållande berättelse som förhoppningsvis kan lära oss att människor kommer i många olika skepnader."
DAST Magazine

"Jodi Picoult har skapat karaktärer som är ytterst mångfacetterade och tagit upp ett ämne som bränner till. Jag slukade 'Jacobs värld' från sida till sida. Hon är en riktigt lysande stjärna och jag ser fram emot att få ta del av fler samhällsfrågor inlindade i romanform från Picoult."
Nerikes Allehanda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jacobs värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och otroligt rörande bok om en kille som...
    Marianne Jacobsen, 25 juli 2013

    Välskriven och otroligt rörande bok om en kille som inte är som andra - och om omgivningens kärlek som växer medan problemen hopar sig. Dessutom spännande, insiktsfull, livsbekräftande och positiv. En må bra bok som jag varmt kan rekommendera.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Jacobs värld