Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2012-09-26
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lundh, Magnus (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Occ.06,Lz Utvik, Magnus
ISBN
9789186969554
Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt (pocket)

Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2012-09-26
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Magnus Utvik är sjutton år när han i början av åttiotalet utesluts ur VPK:s ungdomsförbund, Kommunistisk Ungdom, efter att ha "fraktionerat" med ett annat parti. KPS, Kommunistiska Partiet i Sverige, är ett renlärigt marxist-leninistiskt parti, som upphöjt Stalin till Gud och Albanien som sitt himmelrike.

Vad är det som lockar och får den tonårige Magnus att söka sig bort från vännerna i KU till en sektliknande gruppering, som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa sina idéer och som sätter Partiet före allt annat? Den existentiella frågeställningen gör denna berättelse om en ung sökande människa till något mer än bara en skildring av ett ungdomligt och tvivelaktigt politiskt förflutet.

Med Stalin som Gud är en stark personlig berättelse. Magnus Utviks självbiografiska dokumentär är stark och utlämnande och visar på djupet hur man kan dras med i en extremrörelse här en kommunistisk sekt samtidigt som den ger en målande bild av hur vänsterrörelsens olika schatteringar såg ut i början av åttiotalet.

"Med Stalin som gud är uppslukande läsning, sträckläsning, dramatiskt i sin obeveklighet."
Corren

"En fascinerande och spännande bok"
UNT

"Hans politiska självbiografi är en mycket viktig bok och därtill välskriven."
Skånska Dagbladet

"Magnus Utvik har skrivit en viktig bok"
Kristianstadsbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vaccination mot sektberoende
  Pia, 31 januari 2014

  Jag rekommenderar boken till alla som är intresserade av extrema rörelser och slutna grupper och hur de kan tänka och agera. Jag tror att information och diskussion för förståelse delvis vaccinerar mot sektberoende, oavsett vilken typ av sekt det handlar om. Även om de oftast är väldigt förföriska, något som i sektsammanhang kallas för "lovebombing", d.v.s. ger känslan av att vara utvald och speciell. Magnus Utviks bok kan utgöra en sån vaccination för många läsare, åtminstone läsare "på väns... Läs hela recensionen

 2. Mycket underhållande.Jag själv tillhör en generation...
  salasso, 23 januari 2014

  Mycket underhållande.Jag själv tillhör en generation som har upplevt mycket av det här.Något för dagens generation att läsa samt begrunda.

 3. Var helt säker att jag skulle gilla denna men det är...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  Var helt säker att jag skulle gilla denna men det är ett matande och upprepande om möten och författarens personliga liv. Jag förstår inte heller titelns användande av ordet "sekt" då det framgår att det var en politisk intressegrupp han tillhörde. Håll undan.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommu...