Nedkopplad : en familj, ett experiment, ett liv utan teknik (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2012-09-26
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Daniel Braw
Originaltitel
The Winter of Our Disconnect
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
141 g
SAB
303.4833,Bv
ISBN
9789186969592
Nedkopplad : en familj, ett experiment, ett liv utan teknik (pocket)

Nedkopplad : en familj, ett experiment, ett liv utan teknik

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2012-09-26

Slutsåld

Hej då tv! Hej då internet! Hej då mobilen! Under ett halvår ska den iPhone-beroende mamman och journalisten Susan Maushart och hennes tre teknikknarkande tonårsbarn leva nedkopplade. Hon kallar det för ett experiment. Barnen kallar det för tortyr. Att vara nedkopplad medför problem, både praktiskt och känslomässigt. Men när bitarna väl börjar falla på plats så sker något oväntat familjen som tidigare brukade sitta framför varsin skärm och skicka snabbmeddelande till varandra via nätet börjar plötsligt att prata med varandra, spela spel och äta gemensamma middagar, något som var helt otänkbart före Experimentet.
Nedkopplad är en underhållande familjeskildring men också en seriös undersökning av hur vi använder teknik och hur den påverkar våra liv. Nedkopplad skildrar med lika stor del humor som allvar vad det faktiskt innebär att vi idag nästa alltid är uppkopplade. Missa inte berättelsen om hur sex månaders digital avgiftning förändrar fyra personer för alltid.

"En verkligt tankeväckande bok om vad dagens kultur egentligen gör med oss."
Expressen

"Nedkopplad är en rolig bok. Eftersom författaren själv är torsk på elektronik lyckas hon genomföra familjens informationsfasta med ett stort mått av självironi och en stundtals glimrande humor. Det fina är att hon samtidigt berättar något centralt om vår egen tid, något djupt oroväckande."
Svenska Dagbladet

"Måste-läsning om att koppla ner"
Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nedkopplad : en familj, ett experiment, ett liv utan teknik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nedkoppling = avkoppling
  Magnus Falk, 14 augusti 2015

  Väldigt interessant att följa familjens nedkopplingsförsök som kan vara lika aktuellt idag och se deras frustration ta sig olika uttryck. Man behöver inte alltid vara tillgänglig. Tänk vad mycket mindre stressfyllt ens liv skulle vara då. Tillbaks till naturen och instinkterna.

 2. Tankeväckande bok om att vara nedkopplad
  cybra, 29 juli 2014

  Imponerande berättelse som underhåller. Lättläst, inspirerande och underhållande. Funderar du någon gång på hur du ska få bättre kontakt med din familj, läs den här.

 3. Lättläst, men med ett svårt projekt i dagens...
  Hanna Moosberg, 26 september 2013

  Lättläst, men med ett svårt projekt i dagens mediasamhälle!
  Skulle vilja prova, men så svårt att komma till skott, så beroende har man blivit av smartphones, internet kommunikationen med andra i världen.

  Imponeras av hennes bestämdhet, inte bara för sig själv utan för sina barn också.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Nedkopplad : en familj, ett experiment, e...