Nattens cirkus (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2012-11-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
The Night Cirkus
Dimensioner
176 x 110 x 26 mm
Vikt
226 g
SAB
Hce
ISBN
9789186969776

Nattens cirkus

(21 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-11-21

Slutsåld

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plöts ligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går. Cirkusen öppnar vid mörkrets inbrott och stänger i gryningen.

Välkommen till Le Cirque des Rêves en cirkus olik alla andra. Inne i de svart- och vitrandiga tälten, i en färglös värld som hör nattens mörkaste timmar till, döljer sig helt unika upplevelser och fantastiska fenomen.
Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling - en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. Vad spelarna inte vet är att detta spel är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter. Oförtröttligt utövar de unga magikerna sin magi med skäl som deras hemlighetsfulla läromästare, Hector och Alexander, är förtegna om.

När Celia av en slump upptäcker att Marco är hennes motståndare börjar de tänka på sitt spel som ett fantastiskt samarbete. Det är deras förenade krafter som sveper in cirkusen i en ständig förtrollning, och båda två bidrar med ständigt alltmer imponerande detaljer som tycks vara skapade enbart för att glädja den andra. Utan att veta hur deras manipulativa läromästare avser att spelet ska sluta störtar Celia och Marco huvudstupa in i en djup och passionerad kärlek.

Hector och Alexander håller dock fortfarande i trådarna och deras elevers relation tvingar dem att ingripa med svåra följder för Celia och Marco. Det finns bara en utväg för de unga magikerna - en uppvisning av aldrig tidigare skådat mått.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nattens cirkus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark 4 i betyg

  Nattens Cirkus var en positiv överraskning, hade inte alls förväntat mig detts. En lättläst bok om magi. Nattens Cirkus har en magisk atmosfär och det är imponerande att författaren lyckas med det samtidigt som boken är så lättsam. Älskar handlingen och tycker det är synd att Erin Morgenstern inte har skrivit något djupare, en tegelsten då handlingen har kapacitet. Istället är Nattens Cirkus som en saga, tunt tyg , transparant lätt svävande dansande i luften.
  Jag vill läsa mer av Erin Mor... Läs hela recensionen

 2. Sagolik!
  Boel, 21 november 2015

  En sagolikt vacker bok med glädje, vemod, magi och allt därtill som man kan önska sig. Rekommenderar den varmt till alla bokslukare där ute.

 3. Vacker och sagolik
  Katarina Sundberg, 11 juli 2015

  Jag läste boken på engelska och upplevde den vacker och fantasieggande som en stilla vals i en speldosa. Väntar på hennes nästa bok!

 4. Vilken fantasi! Vilken otrolig inlevelse! En...
  Claudia, 8 juli 2013

  Vilken fantasi! Vilken otrolig inlevelse! En fantastisk saga om en helt otrolig cirkus som andas magi. Man blir avundsjuk över att den inte finns på riktigt. En fantastisk historia för både ung och gammal.

 5. En någon märklig berättelse eller om jag ska skriva...
  Kristina Simar, 28 maj 2013

  En någon märklig berättelse eller om jag ska skriva saga år där händelsen är 1873 i New York. Två män, Prospero Besvärjaren (Hector Bowen) och Alexander börjar ett spel där Hector använder sin dotter Celia och Alexander en föräldralös barnhemspojke, Marco som tävlande. Barnen tränas i magi från det de är små, Celia mer praktiskt och Marco teoretiskt. Spelplanen är Le Cirqu Des Rĕves Drömmarnas cirkus. Det är ingen vanlig cirkus utan mer något som finns mellan saga och fantasi.
  Måste... Läs hela recensionen

 6. Erin Morgenstern's debutroman "Nattens Cirkus" är en...
  Stardust, 10 maj 2013

  Erin Morgenstern's debutroman "Nattens Cirkus" är en fantastisk och magisk saga. Man blir förtrollad och ivägsvept i en minst sagt annorlunda historia.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Erin Morgenstern