I skydd av skuggorna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Irene Huss (del 10)
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2012-12-17
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Carlson, Ola (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789186969783
I skydd av skuggorna (pocket)

I skydd av skuggorna

(64 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-12-17

Slutsåld

Ett pizzabud kör vilse i Göteborgs övergivna hamnkvarter, det är ett mörkt och nedgånget område. Plötsligt flimrar ett ljus till bakom ett smutsigt fönster och ett kort ögonblick tror budet att han har hittat rätt. Sedan slits en dörr upp och en brinnande människa stapplar ut på gården. Några minuter senare är mannens dödskamp över.

I Göteborg frodas den organiserade brottsligheten och drar in stora pengar på narkotika och beskyddarverksamhet. Det är en skrämmande och hänsynslös värld där man skriver sina egna lagar och rättvisa skipas i tysthet. Rivaliserande gäng slåss om marknaden och nya grupperingar försöker ta sig in. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor hamnar mitt i korselden när de utreder fallet med den ihjälbrände mannen. Den förfallna byggnaden i hamnen har tillhört ett av stadens mc-gäng, och offret var en av medlemmarna. Har mc-gänget mördat en av sina egna eller står Göteborg inför ännu ett gängkrig? Och varför känns det hela tiden som om polisen ligger steget efter?

Hemma hos familjen Huss firar man att Krister har blivit restaurangägare. Men glädjen blir kortvarig. Utanför restaurangen detonerar en bomb under familjens bil, och bomben är av just den typ som de kriminella gängen använder. Irene inser att det är en varning och att hela familjen Huss befinner sig i livsfara.

"Den har ett tempo och en handling som intresserar. Riktigt spännande."
Smålänningen

"En bra deckare..."
Östran

"I skydd av skuggorna är den bästa Tursten-deckaren."
Kristianstadsbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av I skydd av skuggorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag tycker att Helen Turstens böcker överlag är bra...
  Eva Olovsson, 1 augusti 2013

  Jag tycker att Helen Turstens böcker överlag är bra och rekommenderar alla. Det kan vara bra att läsa dem i kronologisk ordning.

 2. Historien om Irene Huss fortsätter, man kommer fort in...
  Susanne, 31 juli 2013

  Historien om Irene Huss fortsätter, man kommer fort in i handlingen när man läst serien sedan tidigare. Kända personer och miljöer men författaren hittar nya infallsvinklar och den blir spännande och man känner att man vill läsa vidare...

 3. Bra! Jag har läst alla hennes böcker och de är alltid...
  rigmor hansson, 17 juli 2013

  Bra! Jag har läst alla hennes böcker och de är alltid lika spännande. Roligt att de skrivs om Göteborg där jag bor.

 4. Toppen! Svårt att släppa boken innan man läst klart...
  Carina Lundin Ahmed, 12 juni 2013

  Toppen! Svårt att släppa boken innan man läst klart den. Längtar redan till nästa bok! Så skynda, skynda, snälla Helen!

 5. Jag har gillat alla Helene Tustens tidigare böcker men...
  anneli toresson (Tibro), 26 april 2013

  Jag har gillat alla Helene Tustens tidigare böcker men detta var hennes sämsta i mitt tyckte. Ingen spänning alls. Hoppas att nästa bok blir lika bra som de tidigare.

 6. Spännande läsning ifrån första kapitlet till slutet....
  Kristina Johansson, 18 april 2013

  Spännande läsning ifrån första kapitlet till slutet. Har läst alla Turstens böcker och väntar på nästa bok. Bor själv i Göteborg och tycker det är kul när man "kan se" miljöerna framför sig. Kul att hon har med hundarna i böckerna.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Helen Tursten

 • Detective Inspector Huss

  Helen Tursten

  Inspector Irene Huss, stationed in Goteborg, is called through the rain-drenched wintry streets to the scene of an apparent suicide. The dead man landed on the sidewalk in front of his luxurious duplex apartment. He was a wealthy financier connect...