Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
585
Utgivningsdatum
2012-12-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
179 x 109 x 38 mm
Vikt
305 g
SAB
Hc
ISBN
9789186969806
Tillbaka till henne (pocket)

Tillbaka till henne

(24 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2012-12-17
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ett par skor. En trälinjal. Ett par stålbågade glasögon. En silverbrosch.

Av en slump, eller egentligen genom en olycka, hamnar de alla hos den desillusionerade Hanna, som gömmer dem under soffan. Hon har nog med sitt meningslösa jobb på Arbetsförmedlingen, sin irriterande pojkvän och en mor som aldrig slutar påminna henne om hennes brister. Men föremålen försvinner inte, utan tränger tvärtom längre och längre in i hennes medvetande. Vad vill de?
År nittonhundrasex trampar folkskollärarinnan Signe ilsket genom Tierp. Ett brev från Stockholm har bekräftat det hon redan visste, att den moderna demokratitanken inte gäller alla. När en tysk automobil medförande den imponerande talarinnan Brita Löfstedt rullar in på torget, börjar Signes liv handla om mer än undervisning. Rösträttskampen kommer till Tierp och med den passionen. En komplicerad kärlekshistoria tar sin början.

Tillbaka till henne berättar den originella historien om Signe, Hanna och hundra år gamla ord. När historia skär genom nutid blir inget sig likt igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Tillbaka till henne. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En berättelse om röst och rätt
  Niels Jamber (Danderyd), 9 augusti 2016

  Relationsdrama med parallella berättelse i nittonhundratalets början och
  nutid, sammanhållet av ett antal föremål som upphittats av nutidens berättare. och spåras bakåt i tiden. Rösträttsstriden finns med som ett motiv men hamnar i bakgrunden för relationsberättelsen Signes
  berättelse är den mest fängslande, där fångas tidsstämningen in, Lövestam kan ju det härt med språk..... Tonen är humoristisk, ibland lätt raljant (nutid) men det står väl för karaktärens personlighet, Det är lätts... Läs hela recensionen

 2. En av de bästa
  Cecilia , 11 augusti 2015

  Jag kommer alltid tillbaka till Tillbaka till henne. Läser om och berörs av ett fulländat språk och en fängslande berättelse som lärde mig mycket.

 3. Snart färdigläst
  Inni, Umeå, 6 maj 2014

  Den här boken håller jag i mina händer nu - när jag "hoppat i säng" och så fort jag vaknar. Hittills ger den mig glädje.

 4. En av de bästa böcker jag någonsin läst!
  S.L, 20 mars 2014

  Den här boken stannar kvar hos en. Man känner den i hela kroppen. Och den fortsätter att påverka en. En fantastisk bok som jag hoppas att många hittar till.

 5. En fantastiskt bra bok
  Hanna (Stockholm), 7 februari 2014

  Har en tredje del kvar och vill läsa hela tiden för att veta hur det ska gå, samtidigt som jag vill dra ut på det för att få boken att räcka längre. Dilemma! Tror jag får läsa om den så snart jag är färdig..

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam

Bloggat om Tillbaka till henne