Konflikthantering i skolan : kamratmedling framför nolltolerans (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2009-09-23
Upplaga
1
Förlag
Bokbox Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 9 mm
Vikt
220 g
SAB
Doka,Emm
ISBN
9789186980474
Konflikthantering i skolan : kamratmedling framför nolltolerans (häftad)

Konflikthantering i skolan : kamratmedling framför nolltolerans

Häftad,  Svenska, 2009-09-23
285

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ingela Kolfjords nya bok Konflikthantering i skolan belyser konflikthantering genom kamratmedling på en svensk skola. Kamratmedling innebär att barnen själva hanterar konflikter som uppstår. Införandet av medlingsinstrumentet har lett till ett trevligare socialt klimat, och enligt barnen förekommer ingen mobbning på deras skola.

Kamratmedlarna går i femte och sjätte klass och medlar på den skolgård där lågstadiebarnen befinner sig. Barnen växer i sin roll som kamratmedlare och de är stolta över sitt uppdrag. En tolvårig pojke säger: "Och där finns flera i förberedelseklassen som talar andra språk, så vi som talar andra språk kan ju hjälpa dem." Lågstadiebarnen tycker att kamratmedlarna gör ett gott arbete och en flicka i tredje klass säger att "kamratmedlarna är bra att ha för jättemånga hjälper till och dom löser jättemånga problem".

Rättssociologen Ingela Kolfjord har under en tvåårsperiod observerat medlingsverksamheten och beskriver såväl tankegångarna bakom kamratmedling som dess praktiska utförande. På ett analytiskt och hantverksskickligt sätt visar Kolfjord med etnografiska fallbeskrivningar olika utfall av denna verksamhet.

Boken kan ses som ett debattinlägg i en tid då allt fler skolor använder sig av repressiva metoder i sina ansträngningar att mildra konfliktklimatet, men framför allt som en inspirationskälla och praktisk handledning för skolledningar och pedagoger i deras strävan efter ett tryggt och trevligt skol- och fritidshemsklimat för våra barn.

Ingela Kolfjord är fil dr i rättssociologi och docent i socialt arbete med inriktning mot rättssociologi. Hon är verksam som lektor i socialt arbete vid Malmö högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konflikthantering i skolan : kamratmedling framför nolltolerans
 2. +
 3. En bok om små och stora konflikter och att träna konfliktlösning med barn- och ungdomsgrupper

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bok om små och stora konflikter och att trän... av Sannie Wedberg, Sanna Mohr (häftad).

Köp båda 2 för 651 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingela Kolfjord

 • Kvinnors drogbruk och lagbrott: Positionella och kontextuella strategier i en våldsrelaterad vardag

  Ingela Kolfjord

  Kvinnors drogbruk och lagbrott är ett omfattande forskningsarbete om 19 kvinnors liv i åldrarna 17-55 år. Genom djupintervjuer har rättssociologen Ingela Kolfjord lyckats fånga och beskriva kvinnornas livsprocesser i ett socialt och strukturellt s...

 • Hälsans sociala villkor

  Ingela Kolfjord, Lena Widding Hedin

  Författarna i denna antologi är lärare och forskare vid Malmö högskola, området Hälsa och samhälle. Malmö högskola är organiserad i områden, där varje område inrymmer kunskapsfält från flera vetenskaper. Denna organisering syftar till en flerveten...