Juridikboken för ideella föreningar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2014-04-08
Upplaga
1
Förlag
Idealistas Förlag
Originaltitel
Juridikboken för ideella föreningar
Medarbetare
Elmqvist, Cecilia (red.) / Magnusson, Kalle (form)
Dimensioner
200 x 140 x 10 mm
Vikt
265 g
SAB
Oe
ISBN
9789187003035

Juridikboken för ideella föreningar

(4 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2014-04-08
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Juridikboken för ideella föreningar tar upp de juridiska begränsningar och möjligheter föreningen som organisationsform innebär. Stadgarnas funktion, styrelsens ansvar, juridiska bestämmelser kring ekonomi i ideella föreningar och arbetsrätt är några av de huvudteman som berörs.

Eftersom det inte finns en lag för ideella föreningar kan det vara svårt att hålla reda på alla lagar och regler som berör arbetet i föreningen. I Juridikboken vägleds du som föreningsföreträdare på ett lättsamt sätt genom bestämmelser inom olika områden. Skillnaden mellan olika typer av regler förklaras och du ges en rad exempel från fall som avgjorts i domstol.

Vilka skyldigheter är kopplade till rollen som styrelseledamot? Varför står föreningens syfte i stadgarna? Vad är skillnaden mellan behörighet och befogenhet vid fullmakt? Varför det är svårt att utöva direktdemokrati i föreningen? Och vad är det egentligen i det svenska föreningslivet som är så provokativt att EU-kommissionen inledde ett överträdelseförfarande mot Sverige år 2008? Den här boken guidar dig och föreningen genom många vanliga och några ovanliga situationer där juridik är inblandad.

Juridikboken är framtagen och utgiven av Idealistas Förlag. Författare är Karin Källström som under många år engagerats av att få andra att förstå juridik och hur den påverkar oss i vårt arbete i ideella föreningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridikboken för ideella föreningar
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »