Ideologi i rörelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2018-04-10
Upplaga
1
Förlag
Idealistas förlag
Dimensioner
216 x 135 x 15 mm
Vikt
282 g
ISBN
9789187003226

Ideologi i rörelse

Häftad,  Svenska, 2018-04-10
184
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Utgångspunkten för denna bok är föreställningen att ideologi utgör en central och positiv särart för ideella organisationer. Det vill säga att existensen av ideologi är ett av de sätt med vilka ideella organisationer markerar skillnad och distans från exempelvis offentliga eller privata organisationer. Även andra aktörer är beroende av att föreställningen om ideella organisationers särart upprätthålls.

I denna bok presenteras tidigare forskningsresultat, nya intervjuer och analyser av ideologins användning i ideella organisationer. Genom detta beskrivs såväl akademins, omvärldens och ledares syn på ideologi i det svenska civilsamhället. En av bokens slutsatser är att ideologi som särart är något som kan användas av ideella organisationer för att hantera krav och återkommande förändringar i omvärlden. Boken riktar sig därmed både till praktiker och akademiker som är intresserade av frågor rörande ideologi och särart i ideella organisationer.

Ola Segnestam Larsson forskar om ideella organisationer och civilsamhällesfrågor vid Avdelningen för forskning om det civila samhället, Ersta Sköndal Bräcke högskola samt vid forskningscentrumet Score, Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ideologi i rörelse
  2. +
  3. Bildningsboxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildningsboxen av Lena Halldenius, Daniel Berg, David Larsson Heidenblad, Karin Dirke, Anna Blennow (häftad).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Segnestam Larsson