Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2012-09-01
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Originaltitel
The Human Quest
Medarbetare
Klum, Mattias (foto)
Dimensioner
290 x 245 x 25 mm
Vikt
1790 g
SAB
Uh
ISBN
9789187007170

Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-09-01
177
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vår tid på jorden är en bok som skrivits för att inspirera och vägleda oss till att agera, då mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd. Det som står på spel är inget mindre än självaste världen, sådan vi känner den. Med en fundamental förändring i vårt tänkesätt kan mänskligheten lyckas med en övergång till global hållbarhet.

Förord skrivet av Bill Clinton.

Aldrig tidigare har människan haft så starka bevis för att hennes framtida välstånd i världen är beroende av vår förmåga att snabbt övergå till global hållbarhet. Vi står inför flera globala miljökriser och inför risken för att passera katastrofala brytpunkter, vilket kraftigt skulle underminera den mänskliga utvecklingen på jorden. Än så länge görs mycket lite för att motverka dessa risker.

En orsak är vår bristfälliga kunskap om människans problematiska situation och svårigheten för beslutsfattare över hela världen att verkligen förstå komplexiteten i de snabba sociala och miljömässiga förändringarna.

Boken försöker fylla denna kunskapslucka genom att tillhandahålla en så komplett och uppdaterad sammanfattning som möjligt av vår vetenskapliga förståelse av de globala miljörisker som vår moderna värld står inför. Boken är unik genom att den kombinerar vetenskap med fotografieri en berättelse om både risker och möjligheter i en sammanvävning av vetenskapliga bevis och fotografiska känslor som berör hjärta och hjärna. Dess främsta budskap är fullt av optimism.

Genom en djupgående förändring av våra perspektiv, där vi återkopplar våra samhällen till biosfären och inser den avgörande betydelsen för vår sociala välfärd och resiliens av att bevara jordens kvarvarande skönhet, har människan både tekniken och kunskapen för att påbörja sin mest utmanande och spännande resa någonsin - en transformation till en värld inom det säkra manöverutrymmet av planetens hållbara gränser.

Johan Rockström är agronom och miljövetare. Han är professor i naturresurshushållning på Stockholms universitet och chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK), ett av Europas mest framstående centrum för klimat- och hållbarhetsforskning. Rockström utsågs för andra året i rad till Sveriges miljömäktigaste år 2013. Outtröttlig världsförbättrare kallades han av juryn. År 2015 var han sommar-, och vinterpratare i Sveriges Radio P1.

Mattias A Klum är fotograf, naturfotograf, naturfilmare och författare. Hans fotografiska arbeten har publicerats i ett stort antal internationella tidskrifter. Han har sommarpratat i Sveriges Radio P1 1997 och 2008. Han har även varit värd i Vinter i P1 2014 och 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser
 2. +
 3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vår tid på jorden - Ett tidsdokument
  Gunilla Hallberg Borg, 6 augusti 2021

  Boken har underbara bilder och illustrativa grafer och tabeller som man kan stanna upp och meditera över.
  Boken innehåller mycket text, en blandning av vetenskap och lyrik. Detta är en viktig bok, som borde spridas

 2. Formatet
  Pia Pettersson (Halmstad), 15 maj 2018

  Omöjligt onödigt stor jobbig att läsa o bläddra i! Innehållet mycket bra o viktigt men det är bara de redan frälsta som orkar igenom den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna