Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2012-09-01
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Originaltitel
The Human Quest
Medarbetare
Klum, Mattias (foto)
Dimensioner
290 x 245 x 25 mm
Vikt
1790 g
SAB
Uh
ISBN
9789187007170
Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser (häftad)

Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-09-01
177

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vår tid på jorden är en bok som skrivits främst för att inspirera och vägleda oss till att agera, då mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd. Förord skrivet av President Bill Clinton.

Under de senaste 50 åren har vår ohållbara livsstil börjat sätta stark press på de planetariska processer som understödjer vår välfärd och ekonomisk utveckling. I boken förklaras hur detta har skett. Genom att förena de senaste forskningsrönen med kraftfulla fotografier och upplevelser från den verkliga världen, kombinerar Johan Rockström och Mattias Klum bevis från många olika vetenskapliga discipliner som studerar hur jorden fungerar, liksom förhållandet mellan oss själva och jordens klimat och ekosystem. Deras illustrationer av verkliga skeenden här på jorden sänder mäktiga budskap från en planet som är föremål för snabba, mänskligt framkallade förändringar, som kan få förödande konsekvenser.

Till skillnad från någon annan bok i sitt slag, bygger Vår tid på jorden sitt ramverk på det unika perspektivet av en inbördes kombination av nio planetära gränser: klimatförändringen, havsförsurningen, ozonet i stratosfären, de biogeokemiska faktorerna, den globala färskvattenanvändningen, förändringarna i markanvändning, förlusten av biologisk mångfald, kemiska föroreningar, och aerosoler i atmosfären. Vi kan och måste vända dessa nio kurvor i den globala miljöförändringen som driver oss mot katastrofala risker. Och vi måste göra det nu, under det som kan vara det mest avgörande årtiondet i mänsklighetens historia.

Det som står på spel är inget mindre än självaste världen, sådan vi känner den. Med en fundamental förändring i vårt tänkesätt kan mänskligheten lyckas med en övergång till global hållbarhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser
 2. +
 3. Jorden : vår planets historia och framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jorden : vår planets historia och framtid av Johan Rockström, Owen Gaffney (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vår tid på jorden : välfärd inom planetens hållbara gränser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vår tid på jorden - Ett tidsdokument
  Gunilla Hallberg Borg, 6 augusti 2021

  Boken har underbara bilder och illustrativa grafer och tabeller som man kan stanna upp och meditera över.
  Boken innehåller mycket text, en blandning av vetenskap och lyrik. Detta är en viktig bok, som borde spridas

 2. Formatet
  Pia Pettersson (Halmstad), 15 maj 2018

  Omöjligt onödigt stor jobbig att läsa o bläddra i! Innehållet mycket bra o viktigt men det är bara de redan frälsta som orkar igenom den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna