Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
100 frågor-serien
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2013-03-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
240 x 150 x 25 mm
Vikt
600 g
SAB
Qaeb,332.1
ISBN
9789187007224
Vad är pengar och 100 andra jätteviktiga frågor (inbunden)

Vad är pengar och 100 andra jätteviktiga frågor

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-03-19
109
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pengar är ett kusligt starkt verktyg, som vi människor hittat på. Bara åsynen av dem väcker idéer, avsky och avund. Samtidigt har vi aldrig haft så mycket och så snabba pengar i omlopp och ändå växer gruppen maktlösa.

Istället dömer vi ut nyrika, sparar i dåliga räntor, viker oss för stormakter, hyllar lottovinnare och missar vår egen korruption. För vi hinner sällan klä pengar i nödvändiga tankar, vägval och sammanhang. Istället blir pengar lätt den andres vapen i debatter om fattigdom, maktmissbruk och barnarbete samtidigt som vd:ar kraschar banker och tar ut miljonbonusar. Inte konstigt att många ser pengar som vår tids vardagsmysterium. Och vid middagsborden ska vi enligt traditionen inte tala om "det" som alla andra talar om överallt hela tiden.

Genom att göra pengar till något personligt, rakt, fnissigt och begripligt så vill Claes Hemberg locka fler att bli nyfikna på sin slantar och våga börja prata om dem. För att kanske en dag förlika oss med dem.

Vad är-böckerna är enkelt uppbyggda, en fråga ställd av svararen själv, sen ett kort och ett långt svar på den frågan. Böckernas idé är att på ett rakt, intelligent och humoristiskt sätt ge snabb allmänbildning kring komplicerade eller enkla frågor. Vad är-böckerna skrivs av de främsta i sitt ämne och varierar därför i tonläge med författaren, men formenär densamma och håller på så vis ihop serien. En konceptserie skapad av konstnären Ernst Billgren och förläggaren Susanne Hamilton.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är pengar och 100 andra jätteviktiga frågor
 2. +
 3. Aktier : 3 steg till ekonomiskt oberoende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aktier : 3 steg till ekonomiskt oberoende av Ola Lauritzson (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vad är pengar och 100 andra jätteviktiga frågor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Folkbildning
  Anna Bién, 4 mars 2014

  Alla vill bli rika, men många vågar inte ta tag i ämnet. En bra bok som avdramatiserar ämne pengar. Tack Claes Hemberg.

 2. Har alltid gillat Hembergs sätt att formulera sig på...
  Rose-Marie Rabenius, 17 maj 2013

  Har alltid gillat Hembergs sätt att formulera sig på ett sätt så att man förstår budskapet..Har inte läst hela boken ännu. Jag gillar upplägget med korta och långa svar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Claes Hemberg