Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
100 frågor-serien
Utgivningsdatum
2013-10-03
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
180 x 112 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Ic
ISBN
9789187007231
Vad är arkitektur och 100 andra jätteviktiga frågor (pocket)

Vad är arkitektur och 100 andra jätteviktiga frågor

(1 röst)
Pocket Svenska, 2013-10-03
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Få ämnen har så stor inverkan på våra liv och samtidigt så lite utbredd kunskap som arkitekturen. I boken Vad är Arkitektur? får man besked om hur det förhåller sig ifrån två som aldrig blir svaret skyldiga: Rasmus Wærn och Gert Wingårdh, välkända som skribent respektive arkitekt. Här får läsaren både tänkvärda och dramatiska svar på frågor som Behövs arkitektur?, Kan man förutse livet? och Vad är enkelhet? men också mer handfasta råd som Hur vinner man en tävling? eller Hur komponeras en vacker fasad?. Ett urval frågor har fått sina självständiga kommentarer av fotografen Gerry Johansson.

Rasmus Wærn är arkitekt och tekn. dr i arkitekturhistoria. Han har skrivit och pratat om arkitektur ända sedan tiden på Chalmers på 1980-talet. Det har det blivit en del tidskrifter, utställningar, böcker, artiklar, kurser och seminarier sedan dess. Nu jobbar han på Wingårdh arkitektkontor som skribent och historiker.

Arkitekten och professorn Gert Wingårdh är tio år äldre och driver ett av Sveriges största arkitektkontor. Han ritar hus i många länder men helst nära Göteborg, där han bor. De konstnärliga ambitionerna och en viss organisationsförmåga har lett till många prisbelönta hus, allt ifrån villor till laboratorier.

"...den är väldigt rolig läsning..." -SVT, Gomorron Sverige 2013-04-17

"Får arkitektur vara roligt? Det verkar som om Gert Wingårdh och Rasmus Waern har haft roligt när de skrev boken... ...Bokens tilltal har drag av Cyrano de Bergerac med värjan. Retsamt, ibland väl poetiskt och fyndigt." -Arkitektur Magasin 2013-04-18
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är arkitektur och 100 andra jätteviktiga frågor
  2. +
  3. Wingårdhs villor : Villa Kristina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wingårdhs villor : Villa Kristina av Gert Wingårdh, Karin Wingårdh (inbunden).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vad är arkitektur och 100 andra jättevikt...