Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2013-05-10
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
ISBN
9789187007392

Vad är vetenskap och 100 andra jätteviktiga frågor E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-05-10
39
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Martin Ingvar är hjärnforskare, professor i klinisk neurovetenskap och sedan 2007 chef för Osher centrum för integrativ medicin på Karolinska institutet i Solna. Martin Ingvar har tillsammans med Gunilla Eldh skrivit de populära böckerna om Hjärnkoll. Martin Ingvar är styrelseledamot i stiftelsen World Childhood Foundation och ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien sedan 2007.

Ska man vara skeptisk mot vetenskap? Kan vetenskapen konstatera att gud inte finns? Är all vetenskap betydelsefull? Frågor som det är lätt att ha åsikter om, men vad är fakta? Boken Vad är vetenskap? erbjuder ett kort och ett långt svar på dina vetenskapliga frågor.

1. Är vetenskap sann?

Kort svar: Ja om man utgår från en korrekt modell.

Långt svar: I en värld där kunskapen hela tiden utvecklas är det inte alltid enkelt att veta vad som är sanning. Man måste därför alltid se vetenskapen som en del av den tid och kultur den har att spegla. Samtidigt innebär den vetenskapliga metoden en möjlighet att systematiskt pröva sanningshalten i alla påståenden som omger oss. Enkelt uttryckt kan man säga att vetenskapen harmöjlighet att att ge den bästa möjliga beskrivningen av sanningen utifrån vad man vet idag.

En konceptserie skapad av konstnären Ernst Billgren och förläggaren Susanne Hamilton.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Ingvar