Härligt hälsosam : ät medvetet med syra/bas-kontroll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Honestly Healthy
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2014-01-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Översättare
Aron Lamm
Originaltitel
Honesty healthy
Medarbetare
Linder, Lisa (foto)
Dimensioner
240 x 215 x 20 mm
Vikt
927 g
SAB
Qcaa,641.5
ISBN
9789187007415
Härligt hälsosam : ät medvetet med syra/bas-kontroll (inbunden)

Härligt hälsosam : ät medvetet med syra/bas-kontroll

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-01-30
49
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den inspirerande nya vegetariska kokboken Härligt hälsosam, skriven gemensamt av en nutritionist och en gourmetkock, har redan gjort succé världen över. Nu finns den i svensk översättning. Boken bygger på inspirerande fakta om hur en balans mellan syrabildande och basiska livsmedel kan ge en sund livsstil.

Brukar du dricka en kopp kaffe till frukosten, eller ett glas vatten med citron? De flesta livsmedel kan delas in i kategorierna basiska eller syrabildande, där kaffe är syrabildande, vatten med citron mycket mera basiskt. För att gynna immunförsvaret och anstränga matsmältningssystemet så lite som möjligt behöver vi en balans av dessa olika typer av födoämnen, där tyngdpunkten bör ligga på basisk kost.

I boken Härligt hälsosam, storsäljaren som uppmärksammats av bland annat Victoria Beckham och Robbie Williams, förklaras principerna bakom ett nytt sätt att äta hälsosamt. Här är målet inte en snabb viktnedgång, utan långsiktighet. Det handlar om att hitta jämvikt och att njuta av mat utan pekpinnar. I bokens första del presenteras praktisk fakta om hälsosamt ätande, vitaminer, kolhydrater och proteiner. Bokens grundprincip, med basisk och syrabildande mat i centrum, förklaras utförligt och läsaren får med sig både menyplaneringsförslag och kunskaper om hur man genom att äta rätt kan bli av med besvär som uppsvälldhet, svettningar och sömnsvårigheter. Den andra delen består av antal nyttiga, goda och lättlagade recept. Allt från risotto på rött ris till chokladmoussetårta med kokosmjöl ingår, och ledordet i matlagningen är vegetariskt, lust och nytänkande.

Natasha Corrett, gourmetkock som började arbeta på restaurang redan som 16-åring och Vicki Edgson, nutritionist med flera böcker bakom sig, har skrivit Härligt hälsosam tillsammans. Deras olika yrkesinriktningar ger en framställning som täcker in flera olika aspekter av det hälsosamma ätandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Härligt hälsosam : ät medvetet med syra/bas-kontroll
 2. +
 3. Balans i tarmen : den enkla vägen till bättre hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Balans i tarmen : den enkla vägen till bättre h... av Amanda Westberg (häftad).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Härligt hälsosam : ät medvetet med syra/bas-kontroll. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Har båda delarna!
  Karin Olarsbo, 26 september 2017

  Innehåller både fakta och recept vilket gör den komplett! Bra om man vill lära sig lite mer om syra- bas- betydelsen i kroppen.

 2. Matnyttigt

  Inspirerande och roliga recept att bjuda på.
  Här hittade jag både hela måltider men också små rätter som jag kan lägga till i min vanliga matlagning.

  Gött!

 3. Informativ bok om syra-bas.
  Ralph Larsson, 19 augusti 2014

  Väldigt bra bok även för okunniga som vill lära sig skillnaden mellan syra-bas. Många bra recept med många dekorativa och smakfulla bilder.

 4. Syra-Basbalans
  Ulla Sääf, 21 februari 2014

  Boken är bra till riktigt bra. Syra-bas balansen är värd att ta på allvar. Det finns dock några saker som jag tycker är överdrivet. Bl a att filtrera vatten, som ingår i recept. Här i Sverige har vi faktiskt väldigt bra vatten. Om inget inträffar miljömässigt vill säga, som vi konsumenter inte råder över.

  Mvh
  Ulla Sääf

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna