Den dummaste jävla idé jag någonsin hört : om Mattecentrum ? en guide till (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2014-01-23
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
205 x 131 x 11 mm
Vikt
223 g
SAB
Qba,Ta:bf Mattecentrum
ISBN
9789187007446
Den dummaste jävla idé jag någonsin hört : om Mattecentrum ? en guide till (häftad)

Den dummaste jävla idé jag någonsin hört : om Mattecentrum ? en guide till

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-01-23
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Författaren Johan Wendt berättar här med egna ord om boken:

"När jag startade Mattecentrum 2008 hade jag aldrig hört talas om socialt entreprenörskap. Jag ville bara arbeta med något som jag mådde bra av och som gjorde mig lycklig. Om du när en dröm om att göra gott, erövra världen och skapa något eget, kommer denna bok vara din bästa vän framöver. Fostrad av samhället till avloppsingenjör lade jag min karriär åt sidan för att starta eget, och nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter, mina kunskaper och även av mina missar. Den sociala entreprenören ser andras problem, identifierar orättvisor eller möjligheter att göra någon annans vardag bättre för att förbättra samhället genom att lösa något av dessa problem.

I min bok berättar jag inte bara om resan som jag har gjort utan jag tipsar även om hur du hittar pengar till din idé, hur man arbetar med PR, om organisation och ledarskap, hur man tror på sig själv även när det är som svårast; till sist vilka stödmöjligheter som finns för dem som vill förändra världen."

Med förord av Per Holknekt.

Johan Wendt utbildade sig till civilingenjör men fann snart att det var något helt annat han brann för, nämligen att öka kunskapen i matte hos barn och ungdomar. När han började sitt arbete saknade han såväl budget som erfarenhet men hade rejält med idéer och en otrolig drivkraft. Några år senare hjälper den ideella föreningen Mattecentrum 125.000 barn och ungdomar varje månad att plugga matte helt gratis. Johan är idag ordförande för föreningen och är en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den dummaste jävla idé jag någonsin hört : om Mattecentrum ? en guide till. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vilken träffande titel!!
  gunnelgbg, 7 november 2014

  Alltid intressant att få läsa/höra om folk som har mod att bryta normer. För det fordras mod och envishet att fortsätta trots att omgivningen är allt annat än stöttande. Och lika intressant är det att konstatera, att trots att så många "dissar" eller till och med motarbetar, så behövs det som motvikt bara ett fåtal personer som peppar så att entreprenören orkar hålla ut och inte ge upp!! Visst är DET hoppingivande!
  Nästa gång någon i vår närhet gör något annorlunda kanske vi bör fundera ... Läs hela recensionen

 2. Rolig och intressant
  Sara, 12 februari 2014

  Han blandar humor och allvar på ett roligt sätt. Den innehåller mycket tips och råd.
  Jag rekommenderar den även till er som inte sysslar med socialtentreprenörskap.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den dummaste jävla idé jag någonsin hört ...