Den okände Jesus : berättelsen om en profet som misslyckades (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2016-11-15
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Karlström, Caroline (form)
Dimensioner
230 x 165 x 20 mm
Vikt
600 g
SAB
Ccda
ISBN
9789187007910
Den okände Jesus : berättelsen om en profet som misslyckades (inbunden)

Den okände Jesus : berättelsen om en profet som misslyckades

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-11-15
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Jesus är den mest kända personen i världshistorien, en person som alla har en bild av. Hans liv och budskap präglar vår kultur, andlighet och ritualer än idag. Samtidigt är den historiska personen Jesus en relativt okänd figur. Vilken person träder fram när man jämför och kritiserar evangelisternas vitt skilda och ibland motsägelsefulla porträtt av Messias? Läsaren får en helt ny bild av Jesus.

När två forskare från Uppsala och Lunds universitet presenterar Jesus växer bilden fram av en person vars lära och helande berör så många människor. Som en provokativ och orädd profet utmanar han samhällsordningen men förutspår inte sitt eget tragiska öde.

Cecilia Wassén och Tobias Hägerland tar läsaren med på en fascinerande resa in i den antika judiska världen där de får bekanta sig med Dödahavsrullarna, Q-dokumentet, Mariaevangeliet och Josefus historieskrivning. Läsaren får ta del av den senaste spännande forskningen om den historiske Jesus och det samhälle som han verkade i för 2000 år sedan.

Vi lär känna mannen bakom myterna.

 

Cecilia Wassén är docent och lektor i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet. Hon har en Ph.D. från McMaster University i Kanada.

Tobias Hägerland är docent och lektor i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet. Han har doktorerat i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den okände Jesus : berättelsen om en profet som misslyckades
 2. +
 3. Fallet Jesus : fakta och indicier en reporters personliga granskning :

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallet Jesus : fakta och indicier en reporters ... av Lee Strobel (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den okände Jesus : berättelsen om en profet som misslyckades. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven bok om den historiske Jesus
  Karl Lennart Thörn, 31 januari 2017

  Boken "Den okände Jesus" är en utomordentligt kompetent och välskriven bok av Cecilia Wassen och Tobias Hägerland, docenter i Nya testamentets exegetik i Uppsala respektive Lund.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Dödahavsrullarna : innehåll, bakgrund och betydelse

  Cecilia Wassén

  Skriftrullarna som hittades i Qumran vid Döda havet 1947 har ofta beskrivits som det största arkeologiska fyndet under det 20:e århundradet. "Dödahavsrullarna. Innehåll, bakgrund och betydelse" presenterar de senaste vetenskapliga rönen ...

 • Messias och hans folk : Matteusevangeliet

  Tobias Hägerland

  Vem är Jesus, Messias? Vilka utgör hans folk? De två frågorna vill Matteus formulera och besvara i sitt evangelium. Han gör det genom en berättelse som visar hur allt som hade sagts genom profeterna gick i uppfyllelse genom Jesus han som är Davids...