Trädgårdsboken om jord (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2016-09-22
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Nobel, Magnus (förf.) / Langenskiöld-Folke, Anne (red.) / Levén, Ulrika (red.)
Dimensioner
281 x 220 x 42 mm
Vikt
2087 g
SAB
Qe
ISBN
9789187007941
Trädgårdsboken om jord (inbunden)

Trädgårdsboken om jord

(34 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-22
269
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Trädgårdsboken om JORD ger svar på det mesta du behöver veta om jord i den egna trädgården. Vad är jord? Hur påverkar den oss och vår odling? Hur kan man förbättra, gödsla och underhålla olika sorters jord? Vilket förhållande har våra mest älskade växter till jorden? 

Jorden är nyckeln till allt. Sandlätt, torr och ljus eller mörk och en aning trött på hösten? Kunskap och omsorg om jorden är grunden för den hållbara och vackra trädgården. Med insikt om vad jord är och hur jord, växter och människor samverkar, blir trädgårdsarbetet lättare och mer intressant. Boken ger mängder med tips, råd och inspiration om hur du själv skapar den trädgård du hittills bara har drömt om. Naturligtvis får du också tydliga och pedagogiska steg för steg-beskrivningar i detta jordlexikon! Boken innehåller, förutom intresseväckande text om den fuktiga och vårdoftande jorden, över 150 bilder!  
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdsboken om jord
 2. +
 3. Trädgårdens växtskydd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdens växtskydd av Maj-Lis Pettersson, Ingrid Åkesson (inbunden).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Trädgårdsboken om jord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jordkunskap på djupet
  Birger Stenemo, 24 juli 2019

  Denna bok ger jordkunskap på djupet. Om man efter att ha läst denna fortfarande undrar över jord behöver man bara läsa en gång till.

 2. MYSIG, VIKTIG & GIVANDE
  SOSO, 17 september 2018

  För den riktigt vetgiriga och informationssökande! Innehåller allt som man behöver och vill veta för både nybörjare och odlingsGurus! Det är en mäktig bok, det är något som är säkert!

 3. Bästa trädgårdsboken
  Hans Åke Nordström, 4 april 2018

  Vackert formgiven med gediget innehåll och många faktarutor - helt enkelt en av de bästa trädgårdsböcker som jag någonsin läst. Förlaget får högsta beröm!

 4. Inspirerande nyckelkunskap om vår JORD

  WOW , vilken bok . Jag får svar på det mesta och den väcker odlingslängtan . Skynda dig våren !!!! Jag vill pröva mina kunskaper fort ! /Barbro

 5. Allt om Jord - så lyckas man i trädgården
  Helena Söderman , 12 mars 2018

  Har du någonsin funderat på att odla minsta lilla planta, eller sätta några frön. Då är detta boken du inte visste du behövde. All odling börjar - och slutar med jorden vi odlar i. I denna bok får du veta allt, hur då får bästa förutsättningarna för just din odlingsnivå. Det finns en anledning till att denna bok är kurslitteratur på trädgårdsmästarutbildningar! Blir jordproffs - du också!

 6. omfattande bok

  Jag har inte hunnit läsa hela boken ännu, men den ger intryck av att vara mycket grundlig och omfattande. Den tar t.o.m. upp geologi och varför våra jordar är som de är. Jag har redan fått lite tips om hur jag ska hantera mina små försöksodlingar framöver.

 7. Mycket bra bok
  Arthur Moe, 30 maj 2017

  För en nybörjare är det ganska tung men jag tycker ändå att det är mycke bra information i den. Som en referense bok är det väldigt bra och det är det jag tänker använda den till.

 8. Bra lårobok om jord.
  Britt Tisell-Linde, 7 mars 2017

  En gedigen bok om det viktiigaste vi har i trädgården för att lyckas. Vi använder den som "lärobok i vårt trädgårdspratargrupp. Mycket att diskutera ikring.

 9. Rekommenderas!
  MR, 5 januari 2017

  En informationsrik, välskriven, rolig och lättillgänglig bok! Vackra och instruktiva bilder. Perfekt för både undervisning och som läsning i trädgårds-nördens soffhörna.

 10. Magnifik
  Kerstin Olofsson, 18 oktober 2016

  En tung bok på alla sätt - innehåller allt från istiden till min lilla kompost! Och inte minst vackra illustrationer och foton.

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Trädgårdsboken om jord