När vi släpper kontrollen : en bok om dataspelsmissbruk (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2014-09-03
Upplaga
1
Förlag
Fresh Eye
Medarbetare
Törnblom, Mia (red.) / Törnblom, Michael (form)
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
334 g
SAB
Vlaag,616.8584
ISBN
9789187009075
När vi släpper kontrollen : en bok om dataspelsmissbruk (kartonnage)

När vi släpper kontrollen : en bok om dataspelsmissbruk

(13 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage Svenska, 2014-09-03

Slutsåld

Dataspelsindustrin är en stark och växande kraft i vårt samhälle, barnen tillbringar mer och mer tid framför sina datorskärmar. Måttlighet är nyckeln för allt, inklusive dataspel. Baserat på forskning, studier, utlåtande från läkare och psykologer samt författarens egen kliniska erfarenhet, förklarar boken tydligt vad dataspelmissbruk är, hur mycket dataspelande som är för mycket, och vilka effekter spelandet har på kroppen och hjärnan. Hur mycket bör en förälder tillåta sitt barn att spela dataspel? Hur skall en förälder konfrontera sitt barn? När vi släpper kontrollen är en praktisk handbok till föräldrar och anhöriga som vill ha tips, råd och konkreta verktyg kring dataspelsmissbruk, och hur vi skall hantera denna problematik i våra egna hem.

"I boken heter killarna Kalle, Simon, Rasmus men det kunde lika gärna ha varit min sons namn. Jag känner igen situationerna, uttrycken, känslorna. Jag ser min spegelbild och det sjunker in de vidriga ord han skriker ut åt mig är inte personliga, han är bara vilsen och arg, ledsen och sjuk, han är en tonåring med ett dataspelsmissbruk.

Boken vänder sig till mig som förälder och visar steg för steg vad min tonårige son går igenom när han spelar och vad som händer med honom när han inte får spela. Det ger mig förståelse och höjer min toleransnivå och jag kan uthärda längre. Omskakande illustrerar boken hur jag själv möjliggör min sons missbruk och sedan ger boken mig stöd och råd för vad jag kan göra istället."

Rimma Axelsson MD PhD, professor och mamma till en tonåring.

Författaren Patrik Wincent är auktoriserad terapeut och specialist inom dataspelsmissbruk. Han föreläser inom digitala missbruk och är själv pappa till en tonåring. Patrik har även grundat Dataspelsakuten och Internetakuten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av När vi släpper kontrollen : en bok om dataspelsmissbruk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Handbok för föräldrar till spelberoende barn.
  Anna Jansson , 14 maj 2019

  Gillade de riktiga fallbeskrivningarna. Samt att fakta varvas med praktiska råd och att ev. fallgropar nämns. Denna bok kan de flesta föräldrar/vuxna ta till sig och använda sig av. Kunde kanske haft med någon tjej så att även föräldrar till flickor lättare ska kunna relatera till boken och känna igen sig. Varje kurator, skola skulle ha denna bok för utlåning till föräldrar och personal.

 2. Bra start om barn och spelmissbruk
  Tomas, 18 april 2016

  Ett bra första steg på vägen mot att få veta mer om barn och spelmissbruk. Man får så att säga grunderna och pragmatiska lösningar. Språket är lätt och man läser den snabbt. Om det varit mer teori och fler hänvisningar till forskning så hade den kunnat få ännu högre betyg.

 3. Familjebok

  Den här boken riktar sig främst till föräldrarna men det finns avsnitt i den som ungdomarna kan läsa.
  Praktiska tips och familjer som berättar om sina erfarenheter.
  Denna bok är ett måste för oss som har en eller flera ungdomar i sin närhet som missbrukar Tv, dator och sina iphone eller vad det nu finns tillgängligt.
  Denna bok kommer jag att använda för att hjälpa min son i sitt missbruk.

 4. Läs för ditt barns skull
  Adam, 18 maj 2015

  Denna bok borde läsas av alla som har barn som spelar mycket dataspel.
  Ger en mycket bra inblick och förståelse för hur många dataspelare tänker och prioriterar.

 5. Intressant bok
  angelica karlsson, 27 november 2014

  En bok som faktiskt förstår vad jag som mamma går igenom. Läste igenom boken på två dagar, kunde inte sluta. Har fått bra tips på hur jag skall förhålla mig till min son.

 6. Fantastisk bok!
  Karin Andersson, 9 november 2014

  Tack för denna fantastiska bok! Jag har läst den flera gånger och applicerat dem tipsen och råd som finns i boken på min son, och fått omedelbar resultat. Jag rekommenderar denna bok starkt till alla som upplever att deras barn spelar för mycket.

 7. besvikelse
  Torkel, 12 september 2014

  Såg med stor förväntan fram emot den här boken eftersom det inte är så mycket skrivet om ämnet.
  Tyvärr menar jag att det är lite av ett hafsverk där författaren tycks vilja fylla ut sidorna mer än skapa något unikt. Det som var mest intressant var den alltför korta inledningen om författarens eget missbruk, det hade jag velat läsa mer om.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Patrik Wincent