Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2012-12-18
Förlag
Mörkersdottir förlag
ISBN
9789187015090

Skuggvakt E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-12-18

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Större delen av sitt liv har Kim levt i Stockholm, mitt bland de lysande lamporna och eviga ljuden. Men efter att hon fyllt 25 år bestämmer hon sig för att flytta tillbaka till sin familjs stuga i den norrländska skogen. Väl där försöker hon bygga upp sitt liv på nytt, långt bort från de gamla vännerna och dåliga valen, men det förflutna kommer snart och börjar hemsöka henne. Hennes fars påstådda självmord ter sig allt mer mystiskt, speciellt då hon får höra om det paranoida liv han levt alldeles innan sin död. Och när faderns grav blir oförklarligt skändad börjar hon ifrågasätta vad som verkligen hände elva år tidigare i den förfallna stugan. Hennes fars sagor om de gamla hustomtarna, väktare över stugorna från förr, börjar kännas allt mer trovärdiga för varje sekund hon bor kvar i den mörka skogen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skuggvakt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skuggvakt
  Bokälskaren, 28 januari 2013

  Kim har levt hela sitt vuxna liv i Stockholm, och har sett sig själv som en riktig Stockholmstjej. Hon förföljs dock av minnesbilder, på grund av vilka hon har fått spendera otaliga timmar hos otaliga psykologer, som alla har talat om henne att hennes minnen är alltför otroliga och att de måste vara en produkt av ett barns fantasi. Därför har de alla uppmanat henne att göra vad hon kan för att glömma, och gett henne en massa mediciner som ska hjälpa henne att göra just det.
  Nu har Kim do... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Lejon

 • Det som krafsar under marken

  Jonas Lejon

  En höstmorgon försvinner Grys dotter i familjens källare. Inte ett spår finns kvar. Hon har som slukats av mörkret och ingen verkar bry sig. Ändå tycker Gry sig kunna höra hennes röst, alldeles bakom väggarna, eller under golvet. Till slut tvingas...

 • Avtryck - Spökhistorier från Grimmestorp

  Frida Arwen Rosesund, Jonas Lejon, Johannes Pinter, Lova Lovén

  I oktober 2023 lämnade fyra författare - Lova Lovén, Jonas Lejon, Frida Arwen Rosesund och Johannes Pinter - sina inrutade vardagsliv för att under en helg samlas på herrgården Grimmestorp i Västergötland. Gården har anor redan från 1600-talet och...