Dagboksanteckningar från ett källarhål (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2013-01-08
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Wiberg, David (form)
Dimensioner
185 x 128 x 20 mm
Vikt
396 g
SAB
uHc
ISBN
9789187027055
Dagboksanteckningar från ett källarhål (häftad)

Dagboksanteckningar från ett källarhål

Häftad,  Svenska, 2013-01-08

Slutsåld

David Wibergs alter ego Linnea, 16 eller typ 17, skriver direkt från hjärtat i sin anteckningsbok. Om vänskapen med Janine. Om kärleken till Antony. Och längtan till Peace and Love-festivalen då ALLT ska hända.

David Wiberg var med och grundade humorkollektivet Varanteatern och är verksam inom scen- och bildkonst. Föreställningarna där David spelar den 16-åriga Linnea, "Svart Tulpan" och "Dagboksanteckningar från ett källarhåll" har fått lysande recensioner. Nu har Linnea fått en egen bok.

Se Linnea presentera sin bok här: http://youtu.be/_fAZTxbndeI

"...det extrema iakttagandet av det egna jaget, de egna reaktionerna och tolkningarna av andras. Det är tonårig förnumstighet blandat med hjärtskärande sorg, galghumor och poesi. ...jag varken vill eller kan släppa Linnea riktigt än."
Hanna Höglund, Expressen

"Det är största allvar i kombination med fantastisk och cynisk humor. Jag slungas tillbaka till mig själv som tonåring och mår dåligt och jag sitter samtidigt och frustfnissar med och åt henne. ... "Dagboksanteckningar från ett källarhål" är så otroligt bra. Kan vi hitta på något pris för Bästa gehör? David Wiberg får det för Linnea."
Johanna Lindbäck, Bokhora

"David Wiberg... lyckas göra konst av ältandet. Språket kryllar av roliga bilder och ordvändningar... Författarens kärlek och ömhet till sin figur lyser över sidorna, Linnea blir aldrig löjlig, hennes problem tas på allvar."
Andreas Palmaer, DN

"Äntligen! Med ett lyckligt leende som ibland har bubblat över i ett gapskratt, som ibland har övergått i ett blänk i ögonen, har jag läst David Wibergs roman om Linnea, och jag älskar den! Äntligen en tonårsflicka som är både rädd och stark, intelligent och sanslöst rolig. .... Det är så bra, nästan i nivå med JD Salingers "Räddaren i nöden". Om inte tidsmarkörerna står i vägen, gissar jag att det här kan komma att bli en modern, svensk klassiker."
Lisbeth Sommarström, Katrineholms-Kuriren

"Med eget språk och mycket svart humor berättas Linneas historia. Resultatet är så bra och så intimt att jag inte vill sluta leva med Linnea. Med sorg och saknad stänger jag dörren till hennes värld."
Lina Wegendahl, Kristianstadsbladet

"Att läsa den är som att göra en hudlös resa rakt in i tonåringens universum. Den lyssnar väl av samtiden och klampar rakt in på pinsamhetens marker, samtidigt som den är fylld med avväpnande svart humor och igenkänning."
Jonna Fries, Smålandsposten

"...en berättelse som träffar rätt i hjärtat. David Wiberg berättar med en underbar humor och ett rappt språk, fyllt med fascinerande nyord. ... Det här skulle lika gärna kunna vara en dagbok skriven av en 16-årig flicka. Det är Linneas vardag läsaren befinner sig i, med bilder och berättelser. Ingenstans känns fiktionen. Det ÄR Linneas anteckningar."
Annette Grandin, Vestmanlands Läns Tidning

"Det är nästan svårt att tro att det är en man född 1973 som skrivit Dagboksanteckningar från ett källarhål. För det ÄR Linnea, 16 år, som hjärtskärande och ironiskt betraktar sin omvärld. ... Det är tonårsångest. Punkt. Universell ångest med hög igenkänningsfaktor för säkert fler än mig."
Flaskposten

"Småstadens lite trista vardag skildras suveränt och blandas med hög igenkännighetsfaktor från dagens gymnasiemiljö. För alla som verkligen vill komma en emo-tonåring in på livet och ta del av hennes tankar så har David Wiberg lyckats skildra detta med bravur!"
Anna Wilner, BTJ

Sagt om föreställningen "Dagboksanteckningar från ett källarhål":

"Dagboksanteckningar från ett källarhål tar knappt en timme att spela och ändå är det en resa till en annan galax, till ett tonårstjejuniversum som påminner om en underjor
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Wiberg