Nutte Nervös får en vän (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nutte Nervös (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2013-05-08
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Mark Levengood
Originaltitel
Scaredy Squirrel makes a friend
Illustratör/Fotograf
Mélanie Watt
Dimensioner
205 x 205 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187027239
Nutte Nervös får en vän (inbunden)

Nutte Nervös får en vän

Inbunden Svenska, 2013-05-08
98
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Nutte Nervös har ingen vän. Det är ALLDELES för farligt! Man kan ju till exempel bli biten. Till slut hittar Nutte den perfekta, 100% ofarliga vännen utan vare sig tänder eller baciller. Nutte förbereder sig noga för att göra det perfekta första intrycket. Men det går inte helt enligt plan.

Mélanie Watt bor i Montreal, Kanada. Hennes roliga och tänkvärda böcker om Nutte Nervös har översatts till flera språk, såsom franska, finska och japanska. Nu får äntligen svenska barn lära känna Nutte - i en sprakande översättning av Mark Levengood.

Intervju med Mark Levengood:

1. Vem är Nutte Nervös?

Nutte är en väldigt nervös liten ekorre, som är rädd för allt - från små små saker som baciller till riktigt stora saker, till exemepel hundar som dräglar.

2. Hur var det att översätta Nutte Nervös-böckerna? Vad var roligast?

Det var väldigt roligt att försöka hitta en svensk språkdräkt för denna kanadensiska ekorre. För även om han troligen inte fått se våra skogar här i Sverige, så bor det väldigt många andra Nuttar här, som har mycket att lära av Nuttes äventyr.

3. Nutte är en väldigt nervös och rädd ekorre. Är du också rädd ibland, för vad i så fall?

Jag är inte speciellt rädd av mig. Men när jag var liten tyckte jag det mesta var väldigt skrämmande. Att tala i telefon var så rysligt så det undvek jag tills jag var 15 år. Men med livets gång har jag lärt mig att saker faktiskt inte är så farliga. Och när det rysliga händer, då är jag oväntat stark.

4. Vad skulle du ge Nutte Nervös för tips för livet?

Jag skulle vilja ge Nutte samma tips som jag vill ge alla andra: Sluta oroa dig så mycket över dig själv. Glöm bort att tänka på dig, och tänk på andra istället så ordnar sig nästan allt i rödaste rappet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nutte Nervös får en vän