Mamma borta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2012-11-14
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Gunilla Halkjaer Olofsson
Originaltitel
A bit lost
Dimensioner
265 x 260 x 10 mm
Vikt
600 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187027307
Mamma borta (inbunden)

Mamma borta

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-11-14

Slutsåld

Åh, nej! Lilla Ugglan har ramlat ner från sitt bo och kommit bort från mamma. Som tur är finns vänner i skogen, redo att hjälpa till.

Chris Haughtons roliga och ömsinta bilderbok Mamma borta har tagit världen med storm och tilldelats priser som Picturebook of the Year i Holland, Best of British Illustration Gold Prize i Storbritannien och Prix Sorcières i Frankrike.

Den irländske illustratören Chris Haughton har uppmärksammats av Time Magazine som en av världens främsta designers (Design 100). Han är ständigt på resande fot och skrev och illustrerade Mamma borta när han arbetade med fairtrade i Korea och Mexiko.

"Texten är naken och avskalad i en knapphändig dialog. Ändå finns här den värmande humorn närvarande på varje uppslag, inte minst i det cirkelberättande som slutuppslaget inbjuder till."
Ulf Malmqvist, LitteraturMagazinet

"Oemotståndligt och hjärteknipande om den stora fasan för alla mammor och barn att inte kunna hitta varandra."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Ibland dyker de upp de där alldeles, alldeles underbara barnböckerna. ...helt magiskt illustrerade av Chris Haughton. Illustrationerna gör en glad rakt ner i magen och man vill bara läsa om och om igen. Också texten är mitt i prick; enkel och talspråklig utan att bli det minsta yvig."
Anna Matzinger, Vi Föräldrar

"Detta är en lika enkel som genial bilderbok om det mest traumatiska som kan hända... Det är faktiskt jätteroligt, och förmodligen lite hemskt och väldigt spännande också om man är i uggleungeålder."
Eva Wahlström, Borås Tidning

"Gullig och rolig och mycket vacker djurberättelse med ett både fräscht och gammaldags formspråk."
Hervor Svenonius, Värmlands Folkblad

"...Chris Haughtons stiliserade ugglor i samklang med den till synes enkelt tecknade men ändå väl kompletterande bakgrunden lyfter den uråldriga sagan i fabelform. Min nioåriga läskompis vill titta mer, bläddra tillbaka och läsa om, även om boken egentligen är till för de yngre."
Joakim Palmkvist, Sydsvenskan

"I enkla, blockfärgade bilder skildras mammajakten både humoristiskt och med allvar i botten."
Lisa Pehrsdotter, Arbetarbladet

"Mycket charm. Lite text. Roliga illustrationer. Succé! Temat i den irländska boken "Mamma borta" är enkelt och charmfullt och lätt för alla unga läsare att identifiera sig med."
Bel Black, Poplight

"Åh, så fin! Det är väl den bästa sammanfattningen av Chris Haughtons debutbok... Här skildras på ett fint vis separationsoro och förvirring, men också godhjärtad hjälpsamhet, allt i varma och tydliga färger. Mamma borta är en levande berättelse med omedelbart tilltal, därtill konstfullt utförd, såväl i text som bild."
Staffan Engstrand, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mamma borta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättefin bok
  Natalie, 15 februari 2022

  Det här är den första boken som min son någonsin tyckt om, han fyller snart 3år och har autism. Det är lagom mycket text, bilderna lätta att förstå och han skrattar när ekorren tar med den lilla ugglan till fel mamma. Jag kommer försöka hitta fler böcker med liknande stuk som den här.

 2. Hela familjen älskade denna fina bok. Perfekt när...
  Jess, 11 november 2013

  Hela familjen älskade denna fina bok. Perfekt när sonen var ca 1.5 år. Funkade även bra för oss att prata kring när ena föräldern skulle vara bortrest.

 3. En mycket fin bok både i berättelse och bild. Jag som...
  HeLi, 5 september 2013

  En mycket fin bok både i berättelse och bild. Jag som vuxen fångades verkligen av färgerna, formerna och påhittigheten. Jag tänker att ta fram och bläddra i den själv, för jag blir inspirerad att själv börja skapa när jag tittar i den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Chris Haughton