Doktor Proktors tidsbadkar : en ruskigt rolig berättelse (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Doktor Proktor (del 2)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Helge Skoog
Utgivningsdatum
2012-03-07
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Barbro Lagergren
Originaltitel
Doktor Proktors tidsbadekar
Dimensioner
140 x 140 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187027604
Doktor Proktors tidsbadkar : en ruskigt rolig berättelse (cd-bok)

Doktor Proktors tidsbadkar : en ruskigt rolig berättelse

(3 röster)
CD-bok,  Svenska, 2012-03-07

Slutsåld

"Men om allt hade gått som det skulle på tidsresan hade väl Proktor varit här nu", sa Lise. "Så vad kan ha hänt?"

"Elementärt", sa Bulle. "Doktor Proktor har fått slut på tidstvålen och kan inte ta sig tillbaka. Det är därför han har skickat bud efter oss med vykortet. Hur han nu lyckades skicka det..."


Det är lugnt och fridfullt på Kanonvägen. Det vill säga ända tills Lise och Bulle får ett märkligt vykort. Doktor Proktor är i fara och en av hans fantastiska uppfinningar skickar iväg Lise och Bulle på en rundresa i både tid och rum. Först till Paris, men också till Napoleons Waterloo, franska revolutionen och Jeanne d'Arcs tid - allt för att rädda livet och kärleken. Men det är inte alla som vill att doktor Proktor ska leva lycklig med Juliette Margarin i alla sina dagar...Doktor Proktors tidsbadkar är en bok med många roliga och spännande kapitel som passar perfekt för både högläsning och att läsa själv. Författaren Jo Nesbø är framförallt är känd för sina kriminalromaner om Harry Hole, men visar med sina böcker om doktor Proktor att han är lika skicklig på att skriva för barn som för vuxna. Bakom illustrationerna står den prisbelönte tecknare Per Dybvig och på cd-boken är det skådespelaren Helge Skoog som står för den spännande uppläsningen.Doktor Proktors tidsbadkar är en fortsättning på Doktor Proktors pruttpulver som bland annat nominerats till Bokhandlerpriset i Norge 2008 och har i Sverige kallats för "Årets roligaste barnbok" 2009 av Barnens Bokklubb. Den har översatts till fler än 19 språk."Böckerna om Doktor Proktor har snabbt blivit en del av mina favoriter. De är roliga, spännande, överraskande (...). Det är bra slukarböcker för den som inte vill ha deckare eller socialrealism. De passar också fint för högläsning."

Eva Pettersson, BTJ-häftet"Med tanke på hur fantastisk Doktor Proktors pruttpulver är hade jag skyhöga förväntningar och tycker faktiskt att uppföljaren håller måttet. (...) Jag vill ha mer!"

Helena Ferry, Barnboksprat"Språket är lätt och ledigt. Dialogen är rytmisk och humoristisk (...). De löst tecknade figurerna får en vidunderlig karaktär (...). Mycket skickligt och uppiggande. Den här deckarliknande berättelsen skiljer sig från mängden i en rätt urkramad genre och stimulerar till vidare läsning."

Annika Malm, BTJ-häftet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jo Nesbø