Mamma borta (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2014-01-27
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Gunilla Halkjaer Olofsson
Originaltitel
A bit lost
Illustratör/Fotograf
Chris Haughton
Dimensioner
160 x 160 x 16 mm
Vikt
284 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187027642
Mamma borta (kartonnage)

Mamma borta

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2014-01-27

Slutsåld

Åh, nej! Lilla Ugglan har ramlat ner från sitt bo och kommit bort från mamma. Som tur är finns vänner i skogen, redo att hjälpa till.

Chris Haughtons prisbelönta bilderbok Mamma borta har vunnit priser världen över och blivit en hyllad teaterföreställning. Nu i nytt läckert format!

"Oemotståndligt och hjärteknipande om den stora fasan för alla mammor och barn att inte kunna hitta varandra."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Texten är naken och avskalad i en knapphändig dialog. Ändå finns här den värmande humorn närvarande på varje uppslag, inte minst i det cirkelberättande som slutuppslaget inbjuder till."
Ulf Malmqvist, LitteraturMagazinet

"Ibland dyker de upp de där alldeles, alldeles underbara barnböckerna. ...helt magiskt illustrerade av Chris Haughton. Illustrationerna gör en glad rakt ner i magen och man vill bara läsa om och om igen. Också texten är mitt i prick; enkel och talspråklig utan att bli det minsta yvig."
Anna Matzinger, Vi Föräldrar

"Detta är en lika enkel som genial bilderbok om det mest traumatiska som kan hända... Det är faktiskt jätteroligt, och förmodligen lite hemskt och väldigt spännande också om man är i uggleungeålder."
Eva Wahlström, Borås Tidning

"Gullig och rolig och mycket vacker djurberättelse med ett både fräscht och gammaldags formspråk."
Hervor Svenonius, Värmlands Folkblad

"...Chris Haughtons stiliserade ugglor i samklang med den till synes enkelt tecknade men ändå väl kompletterande bakgrunden lyfter den uråldriga sagan i fabelform. Min nioåriga läskompis vill titta mer, bläddra tillbaka och läsa om, även om boken egentligen är till för de yngre."
Joakim Palmkvist, Sydsvenskan

"I enkla, blockfärgade bilder skildras mammajakten både humoristiskt och med allvar i botten."
Lisa Pehrsdotter, Arbetarbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mamma borta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskar
  Lina, 25 december 2014

  Min son fullkomligt älskar denna bok. Han tycker att den är alldeles tokig och busig och skrattar högt. Det har även blivit en favoritbok för mig, dels för att min son älskar den, men även för att bilderna är fantastiska.

 2. Mysig bok med fina teckningar
  Anna O, 4 november 2014

  Vår 1 1/2-åring gillar den verkligen även om den var lite läskig första gången. Nu när hon vet hur det går så tycker hon om den. :)

 3. Hjärtknipande sött
  Myggan, 3 oktober 2014

  En mer underbar pekpok får man leta efter. Den har både litterära och konstnärliga kvalitéer i all sin enkelhet. Hade jag inte haft barn hade jag kunnat köpa den till mig själv bara för att den känns som en liten karamell för själen.

 4. Fina bilder för stora och små
  Anna , 4 juni 2014

  Båda jag och min tvååring älskar denna bok. Bilderna är otroligt fina och konstnärliga på ett sätt som även tilltalar vuxna. Historien är gullig och uppmanar till dialog mellan dig och barnet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Chris Haughton