Vero hit & dit (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Markus, Vero och Abbe (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Hultqvist, Helena Lunding (form)
Illustratör/Fotograf
Helena Lunding Hultqvist
Dimensioner
190 x 150 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187027666

Vero hit & dit

Inbunden,  Svenska, 2014-08-27

Slutsåld

"... en utsökt genomillustrerad, skönlitterär mellanåldersbok om vänskap som också är härlig högläsning!"
Ulla Rhedin, Dagens Nyheter

När Vero kliver in i klassrummet, vågar inte Markus hoppas på att hon ska bli hans vän. De är ju så olika! Deras vänskap hotas när Veros pappa får ett nytt jobb, i en annan stad. Men Vero har fått nog av att flytta runt och tillsammans med Markus bestämmer hon sig för att stoppa flytten. Med stöd och hjälp från oväntat håll konfronterar de vuxenvärlden.

Katarina Kieri är en av våra mest populära författare för barn och vuxna och har vunnit flera priser för sina böcker. Med Vero hit & dit presenterar hon en varm och hjärtlig historia om barns kraft, samt även saknaden av den i dagens samhälle. Första delen i en trilogi, illustrerad av Helena Lunding.

" berättelsen om Markus och Vero har samma mjukt poetiska ton som Maria Gripes ... En oändligt vacker vardagsberättelse, i både text och bild."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Hon har markerat genom de här två väldigt korta men skickligt gestaltade scenerna; utsattheten, ensamheten och en vuxenvärld som finns där men inte lyssnar. Den är sinnlig, den är melankolisk och stundtals väldigt vacker."
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"Kieri tar barnens känslor på allvar, eller hellre, allas rädslor. Då blir det också nödvändigt att dyka ner i barndomens mindre ljusa rum. Men sorgligt är det inte! Bara innerligt och sensibelt avlyssnat om livet och kärleken, till oss själva och andra. Barnlitteratur när den är som bäst."
Marianne Ekenbjörn, Norrbottens-Kuriren

" väldigt fint illustrerad. Det här tycker jag är en liten fin barnbok ... sympatisk historia om att ta barns känslor på allvar."
Margaretha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

" Det var en fin liten bok! Det utbrast jag när jag slog ihop pärmarna efter att ha sträckläst Katarina Kieris "Vero hit & dit" härom kvällen. Katarina Kieri tar barns vänskap och känslor på allvar. Det gillar jag."
Anna Höglund, Gefle Dagblad

"en rak reflektion över klassklyftor, men också en varm berättelse om oväntad vänskap och barns uppfinningsrikedom. Vero hit och dit är en gripande historia, som låter barn med skilda familjeförhållanden mötas och tillsammans jobba mot orättvisor."
Jonna Fries, Smålandsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Kieri