Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2012-02-20
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
220 g
SAB
Kfai
ISBN
9789187031045
Berlin : en stads historia (pocket)

Berlin : en stads historia

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2012-02-20
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den första moderna heltäckande boken om Berlins historia från medeltiden till i dag!

Det återförenade Berlin, i dag en av Europas mest intressanta storstäder, har ett minst lika spännande förflutet som rymmer mer än bara historien om Berlinmuren och stadens delning efter andra världskriget. I Berlin: En stads historia tar Folke Schimanski läsaren med till gångna sekler och de många dramatiska händelserna som gjort Berlin till en av Europas mest fascinerande metropoler. Med stor inlevelse berättar Folke Schimanski även om ockupationen av Napoleons trupper och de revolutionära händelserna efter första världskriget samt om det gyllene tjugotalets rika kabaré- och kulturliv.

Pressröster om boken:

»Schimanski [skriver]med schvung och både värme och humor det här är en mycket läsvärd bok.» Arvika Nyheter

»Berlin: en stads historia är en "annorlunda" guide till Berlin med sitt rika, lärda, omfattande material om stadens historia från 1100-talet fram till idag. Schimanski känner verkligen sin stad och redogör personligt, med drastisk humor och distans för stadens skiftande öden. Personregister, litteraturlista, årtalsöversikt 1237-2010 avslutar denna verkligen gedigna, välskrivna Berlinbok.» BTJ

»En faktatät och vederhäftig grundbok av det här slaget har alla utsikter att stå sig ett bra tag.» Uppsala Nya Tidning

»Folke Schimanskis bok om Berlin, en stads historia är en fantastisk skapelse för den reseintresserade... Boken ger en mer djupgående förståelse för staden, dess folk, utseende och utveckling. För resenären som vill ha ut mera av sin resa, vara förberedd och påläst är den här Berlinboken ett måste. En utmärkt grund att stå på innan Berlin intas.« Bloggen Mimmimarie

»Allt detta och mycket mer skildras på ett föredömligt sätt i boken. Men så är Schimanski också rätt person att skriva om stadens historia för svenska läsare... Han är en flyhänt skribent som dessutom behärskar Berlins lokala slanguttryck, och han ger många exempel på den spydiga och cyniska humor som är så karaktäristisk för staden.» Tidskriften Populär Historia

Författaren Folke Schimanski, född i Berlin, är mångårig medarbetare i tidskriften Populär Historia. Han har skrivit boken Historien om Weimar, Dröm och verklighet i DDR och han har redigerat antologin Kvinnan och revolutionen. Dessutom har han skrivit handboken Media för alla. Han har varit historisk redaktör i Sveriges Radio, medarbetare i tidskriften New Scientist och kulturredaktör för Computer Sweden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Berlin : en stads historia
 2. +
 3. Första världskriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första världskriget av Marco Smedberg (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Berlin : en stads historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppen
  Weekendresenär, 3 oktober 2016

  En mycket intressant bok som gav mervärden.Boken gav inblick i det kulturella Berlin. Den gav också en beskrivning av staden före och efter kriget.

 2. Lättläst och roande för den vetgirige resenären.
  A.H., 19 september 2016

  Läs gärna boken innan din Berlinresa. Nästan på varje plats som du sen besöker kan du erinra dig något ur boken. Tänk bara på att ditt resesällskap kan bli lätt utmattad när du vill återberätta någon av alla de olika historier som Schimanski presenterar. Tyngdpunkten i boken ligger kanske på kulturhistoria, men även stadens politik, folkliv, näringsliv, och, naturligtvis, militärhistoria, tas upp.

 3. Både ris och ros
  ebbi, 13 april 2015

  Bokens innehåll suveränt men papperet bedrövligt! Jag hade gärna betalat mer för en bok med skönare papper att ta på . Det är också viktigt!

 4. Kunde bli bättre
  Berlinälskare, 10 mars 2015

  Boken är säkert bra men för mig som inte rör mig i kultureliten känns detta ständiga rabblande av för mig, och för större delen av svenska och tyska folket, totalt okända konstnärer och författares favoritcaféer t.ex i Berlin helt meningslösa och totalt ointressanta.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Folke Schimanski

Bloggat om Berlin : en stads historia