Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2013-02-13
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187031229
Centurion (e-bok)

Centurion (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-02-13
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Del 8 i Silverörnsserien. Med rappa dialoger och högt tempo berättar Simon Scarrow här en dramatisk historia. Huvudpersoner är Macro och Cato, befäl i romerska armén någon gång runt vår tideräknings början. Detta är den fristående åttonde delen i Silverörnsserien.

Mellan de två stormakterna Rom och Parthien ligger det lilla ökenriket Palmyra. Partherna vill få kontroll över Palmyra för att kunna invadera de romerska provinserna i öst. För att skydda det romerska kejsardömets gränser sätts Andra illyriska kohorten i högsta beredskap, under befäl av prefekt Macro och centurion Cato.

När Palmyras kungahus plötsligt skakas av öppen revolt skickas veteranen Macro, den unge Cato och en insatsstyrka att försvara kungen. Men partherna får kännedom om den romerska truppens närvaro och mobiliserar för ett storskaligt krig.

Det visar sig snart att partherna inte är den enda fiende som Cato och Macro ställs inför. Vägen till fred blir mer krävande och farofylld än någonsin, och Macro och Cato måste med all sin styrka hålla stånd in i det längsta. Om de misslyckas är hela romarrikets framtid hotad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Centurion