Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2012-08-13
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Lönegård, Petter (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Koea
ISBN
9789187031243
Kinas historia (pocket)

Kinas historia

(12 röster)
Pocket Svenska, 2012-08-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Boken är skriven med driv och den är både lättläst och lättförståelig, precis som populär historia ska vara. Hägerdal skriver kunnigt och berikar även boken genom att ta med den senaste forskningen om Kinas historia"
Sundsvalls tidning

"Hägerdals bok väcker många kreativa tankar."
Upsala Nya Tidning

"En utmärkt, välskriven och lättillgänglig modern översikt över den kinesiska historien."
Skaraborgs Allehanda

Kinas dragningskraft blir allt större. Västerländska företag investerar i landet och dess gåtfulla kultur lockar till sig turister. Nu kommer Kinas historia, den första moderna sammanställningen om detta stora och häpnadsväckande land.

Fokus ligger på det moderna Kina, men skildringen rör sig från forntiden till våra dagar. Hans Hägerdal börjar i de äldsta kinesiska civilisationerna, riksenandet 221 f Kr, de sju huvudepokerna i det kejserliga Kina och går vidare med den imperialistiska framryckningen på 1800-talet med förlorade krig, upprorsrörelser och uppluckring av det gamla samhället. Revolutionen 1911-12 blev starten på en borgerlig republik. 1949 tog Mao Zedong över makten vilket inledde en kontroversiell period med en kommunistisk folkrepublik.

Boken berättar även om den kulturella och intellektuella utvecklingen, om ideologiska och filosofiska tankeströmningar. Kinas civilisation sätts in i ett större geografiskt sammanhang och författaren förklarar varför det kinesiska samhället utvecklats så annorlunda jämfört med Europas.

Hans Hägerdal är lektor vid Växjö universitet med särskild inriktning på internationell historia, i synnerhet Öst- och Sydöstasiens historia. Han har även bedrivit forskning vid International Institute for Asian Studies, Leiden, och Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier, Lund. Hans Hägerdal har tidigare skrivit Vietnams historia (2005).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kinas historia
  2. +
  3. Latinamerikas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Latinamerikas historia av John Charles Chasteen (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kinas historia