Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2012-05-10
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187031311
Det medeltida Gotland (e-bok)

Det medeltida Gotland (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-10
150
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det medeltida Gotland är sjunde delen i Historiska Medias unika serie arkeologiska guideböcker över svenska landskap. På ett lättillgängligt och trevligt sätt presenteras landskapets medeltida historia.

Öns dramatiska historia med spår av en svunnen storhetstid lockar många till studier av det förflutna. Visbys långa ringmur saknar motsvarighet i Norden och på den gotländska landsbygden finns över 90 välbevarade medeltida kyrkor. Ingen annanstans i Skandinavien finns det så många och så välbevarade medeltida byggnader som på Gotland.

Den gotländska landsbygden var under medeltiden mycket särpräglad, eftersom det saknades både byar och frälsesläkter med sätesgårdar på ön. I stället styrdes Gotland länge av domarsläkter, som byggde sin makt på kunskap snarare än jordägande. Ön utmärktes av återkommande konflikter, inbördeskrig och invasioner. Under medeltiden var Gotland ett välkänt centrum för handeln i Östersjön, med vidsträckta kontakter i dåtidens Europa. Visby blev starkt präglat av tyska köpmän, och var under långa perioder en viktig medlem av det tyska stadsförbundet Hansan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det medeltida Gotland