Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Douglas Palm (del 1)
Antal sidor
648
Utgivningsdatum
2014-05-28
Förlag
Historiska media
ISBN
9789187031397

Ondskans pris E-bok

Douglas Palm 1

(3 röster)
E-bok,  Svenska, 2014-05-28

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Inte sedan K Arne Bloms sjudelade Loman-serie om mord i Lund under andra världskriget, har jag läst en så välskriven - för att inte säga välkomponerad och genomresearchad - deckare som Set Mattssons debutroman Ondskans pris. Jag är full av beundran inför detta exempel på så kallad 'Malmökrim'."
Ulf R Johansson, Kvällsposten

"En ren sensation. Sällan möter man en debutant med så välformulerat språk, genomtänkt intrig och med så god miljöskildring."
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet Sundsvall

"En spännande och atmosfärrik kriminalroman. Mattsson har en förmåga att hålla läsaren på sträckbänken."
Åke Leijonhufvud, Sydsvenskan

"En jämförelse med Stieg Larsson och dennes Milleniumtrilogi är oundvikl... båda har visat sig fullfjädrade redan från allra första sid... samma genomslagskraft och samma vibrerande spännning."
Inger Dahlman, Blekinge Läns Tidning

"Ondskans pris är en debut som lovar mera. Set Mattsson har en förmåga att fånga tid och rum; att placera läsaren just där han vill i Malmö i mitten av 40-talet."
Rolf Asmundsson, Östran

"En intressant och mångbottnad tidsskildri... Ett stort plus är det något överraskande slutet (så gör man väl inte i Sverige?), men som ändå känns fullt troligt och förståeligt i den tidens anda. Den här boken gör mig nyfiken på förlaget Historiska Medias utgivning och framför allt Set Mattssons kommande böcker."
LitteraturMagazinet

"En välskriven och mycket spännande bok med historiska preferenser, som man ogärna lägger ifrån sig innan den är slut... Jag ser fram emot fortsättningen."
Folkbladet

Spännande kriminalroman som bygger på verkliga händelser i 1940-talets Malmö! Våren 1945 ligger Europa i ruiner. Till Malmö anländer tiotusentals flyktingar som på olika sätt har drabbats av ondskan i de nazistiska förintelselägren. Den svenska folkhemsidyllen öppnar famnen för dem, men även här lurar ondskan. Ett mord på en polsk flykting utlöser ett händelseförlopp som sprider sig likt ringar på vattnet och får oanade konsekvenser. Debuterande författaren Set Mattsson har skrivit en kriminalroman utöver det vanliga, i den helt nya serien Malmökrim. Med Ondskans pris levererar han en suggestiv historia som bygger på verkliga händelser i 40-talets Malmö. Huvudintrigen kompletteras med parallellhandlingar som bidrar till att fördjupa bilden av ett Malmö som redan i mitten av 1940-talet var en stad med stora sociala skillnader och stor invandring. Ondskans pris präglas av trovärdiga och fascinerande kunskaper om svensk historia, starka personporträtt och fantastiska miljöskildringar. Boken är första delen i en serie av tre böcker.

Röster om Ondskans pris:
""jag ser med stor spänning och längtan fram mot fler böcker av denne författare. En fantastisk debutroman!" Bloggen Bokparet

"En kanondebut! Känner redan nu att jag vill läsa mer om kriminalöverkonstapel Douglas Palm."
Stefan Andersson, Bokia Katrineholm

"En av de bästa debutböcker i genren jag läst på länge."
Peter Nilsson, Dillbergska bokhandeln i Kalmar

"Suverän. Jag gillar den mycket".
Malin Wall, Bokia Västervik

"Set Mattsson lyckas alldeles utmärkt med miljöskildringarna och tidsandan."
Gudmund Hamrelius, Hamrelius bokhandel i Malmö
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Set Mattsson