Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
665
Utgivningsdatum
2012-08-30
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187031793
Adolf Hitler (e-bok)

Adolf Hitler (e-bok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-08-30
74
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Han var 175 cm lång, vägde runt 70 kg, led av kroniska magbesvär och älskade chokladkaka. Han skrattade ofta så mycket att han vek sig dubbel och fick tårar i ögonen. Det förstår väl alla att det är Adolf Hitler vi talar om?

Trots att han är en av 1900-talets mest omdebatterade män, finns det lite skrivet om Hitler som person. Många historiker menar att den tyske diktatorn inte hade något privatliv och har därför fokuserat på hans roll som Führer. Bilden av den tyske diktatorn har ofta blivit svartvit: för nazisterna var han en övermänniska, för omvärlden gick han till historien som en djävul. Och de stora brott Hitler var skyldig till gör det lätt att bortse från hans karisma, politiska skicklighet och obestridliga intelligens. Reflexmässigt reduceras han till en galning.

I denna nya biografi skildrar Bengt Liljegren skickligt och personligt hela Hitlers liv. Det är över trettio år sedan en bok om Hitler gavs ut på svenska. Sedan dess har en mängd nya uppgifter kommit fram: dagböcker, brev och memoarer. Med utgångspunkt i detta material skapas här en mer fullständig bild av personen Adolf Hitler. Liljegren ger en bakgrund till Hitlers ogärningar, förlåter inte men förklarar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Adolf Hitler. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hopkok
  Baloy, 18 december 2012

  En av de sämsta biografierna om Hitler jag läst. Tonen i hela boken ligger på samma nivå som söndagsbilagan i Expressen. Tur att den var billig annars hade jag klagat hos konsumentombudsmannen. Tillförde absolut ingenting. Allt hade tidigare skrivits av andra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Liljegren Bengt

 • Pink Floyd

  Liljegren Bengt

  »Det här är den absolut bästa bok jag någonsin läst om Pink Floyd. Frågan är om det inte är en av de bästa musikbiografier jag någonsin läst och jag har sannerligen läst de flesta.» Musiklandet Detta är den häpnadsväckande historien om hur det gic...

 • Karl XII

  Liljegren Bengt

  Karl XII - en mångfacetterad monark! Karl XII är den första svenska biografin sedan 1930-talet och under de 70 år som gått sedan dess har mycket hunnit hända inom forskningen. Författaren Bengt Liljegren tillhör en av Sveriges mest insatta histori...

Bloggat om Adolf Hitler