Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2013-02-13
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187031816
Terrorismens historia (e-bok)

Terrorismens historia E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-02-13

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lättläst och intressant. Viktig för var och en som vill ha en bakgrund till vår tids till synes obegripliga våld.? Hallandsposten

Romartidens judiska seloter, Röda brigaderna i Italien, Baader-Meinhof-ligan i Tyskland, USA:s extrema patrioter ? många är de grupper som tagit till vapen i sin kamp mot samhället.

I "Terrorismens historia" gör journalisten Björn Kumm nedslag i terrorns blodiga historia. I belysande och lärorika exempel möter vi grupper från en rad länder och tidsepoker. Men författaren skildrar inte bara organisationerna som skapat oro i sin omvärld, utan sätter dessutom in dem i sitt sociala och politiska sammanhang. Detta gör "Terrorismens historia" till ett utmärkt referensverk för alla som vill få en bakgrund till dagens spektakulära våldsdåd.

I ett avslutande kapitel, som har uppdaterats till denna pocketupplaga, diskuterar Björn Kumm utvecklingen efter 11 september 2001.

Björn Kumm (f. 1938) är författare och journalist, känd från radions P1. Hans stora intresse är utrikespolitik och hans analyser och kommentarer om händelser i världen är kända både från radio och tidningar. Han har även gett ut följande böcker: "Kalla kriget" (2006), "Tito" (2009) och "Fidel Castro" (2011).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kumm Björn