Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (15.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
434
Utgivningsdatum
2012-07-04
Förlag
Historiska media
ISBN
9789187031823

Che E-bok

E-bok,  Svenska, 2012-07-04

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Che Guevaras död är mitt livs scoop, en avgörande historisk händelse jag helst sluppit rapportera. Jag var tung i själen. Närmare 40 år senare vill jag berätta om Ernesto Che Guevaras liv, abrupt avslutat i Bolivia, mer dramatiskt och mer omvälvande än de flestas." Björn Kumm, ur bokens förord

Den 9 oktober 1967 stod Björn Kumm på ett flygfält i den bolivianska staden Vallegrande. En mängd människor hade samlats där. Journalister, soldater och lokalbefolkning stod som paralyserade. Ryktet gick att Che Guevara hade tillfångatagits. Död eller levande, ingen visste säkert. Ernesto "Che" Guevara föddes 1928 i Argentina. 1956 var han en av 82 revolutionärer som klev ombord på en alltför liten båt och landsteg på Kuba för att inleda ett gerillakrig. Che började som expeditionens läkare men kom att bli en av dess främsta militära ledare. Detta är historien om Che och hans liv. Författare är Björn Kumm som var på plats när Che, fastsurrad som ett bylte vid landningssteget på en helikopter, fördes till Vallegrande för att visas upp för världen. Che var död, men bilden av honom levde vidare. Han blev en symbol för den ungdomsrevolution som bröt ut 1968, inte i Latinamerikas eller Afrikas djungler utan på gatorna i Europa.

Björn Kumm är författare och journalist, känd från radions P1. Han har tidigare gett ut ett flertal böcker, däribland Terrorismens historia (1998) och Kalla kriget (2006).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Kumm