Lasse i Gatan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2014-05-15
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187031946
Lasse i Gatan (e-bok)

Lasse i Gatan (e-bok)

Kaparkriget och det svenska stormaktsväldets fall

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-15
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
1710 hade det stora nordiska kriget redan pågått i ett decennium. Sverige hade drabbats av stora förluster men skulle uthärda i ytterligare tio år, mycket tack vare den svenska kaparverksamheten. Den främste kaparkaptenen, handplockad och avlönad av kung Karl XII, hette Lars Gathenhielm, mer känd som Lasse i Gatan.

Lars Gathenhielm gjorde sig ett namn redan i unga år. Svenska fartyg stod under hans beskydd och främmande handelsfartyg erövrades och tvingades in i svensk hamn. Verksamheten gav stora rikedomar och ett minst sagt dramatiskt liv som innehöll krig och storpolitik, men karriären blev kort. När Lars dog 1718 tog hans hustru Ingela Gathenhielm över och styrde ensam över kaparflottan under krigets sista år.

Lasse i Gatan är en fängslande historia om en man och en kvinna som levde i stormaktstidens händelserika Sverige. I denna utökade och omarbetade upplaga har det tillkommit ett kapitel om Peder Tordenskjold, Danmarks och Norges störste sjöhjälte och Lars Gathenhielms svurne fiende. Dessutom presenteras kompletterande fakta om planerna på att använda pirater från Madagaskar för Sveriges räkning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lasse i Gatan