Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2012-10-01
Förlag
Arx Förlag AB
Dimensioner
260 x 180 x 25 mm
Vikt
737 g
ISBN
9789187043048
Myten om tomten: En biografi (inbunden)

Myten om tomten: En biografi

Inbunden Svenska, 2012-10-01
182
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tomten är världens mest kända påhittade figur. Under sitt amerikanska namn Santa Claus har han blivit en symbol för både kommersialism och osjälviskt givande. Han ger arbetstillfällen för miljoner människor, lär barn att uppföra sig väl, lyckas ibland föra samman familjer och samlar hela nationer runt tv-apparaterna. Han är också den överlägset mest använda figuren i reklamens värld.

Myten om tomten är en spännande berättelse om hur en biskop från Turkiet på 300-talet kom att bli vår tids moderna jultomte. För första gången berättas här hela historien, en historia som vid en närmare undersökning visar sig vara ganska krokig - och mycket komplicerad. Arne Norlins jakt på jultomten inleds i Turkiet i den lätt dammiga marknadsstaden Demre, fjorton mil från turistorten Antalya, fortsätter sedan vidare genom Europa, över till USA och tillbaka till dagens Europa för att slutligen landa i Sverige.

Boken är rikligt illustrerad med många unika helgonbilder, ikoner, fotografier och vykort hämtade från världens alla hörn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Myten om tomten: En biografi
  2. +
  3. Kyrka i nytt landskap : en studie av levd ecklesiologi i Svenska kyrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kyrka i nytt landskap : en studie av levd eckle... av Andreas Holmberg (häftad).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Myten om tomten: En biografi