Nej tack, jag åt nyss! (pocket) Nej tack, jag åt nyss!
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Espri pocket
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2013-10-10
Förlag
Arx Förlag AB
Originaltitel
Nej tack, jag åt nyss!
Medarbetare
Hedström, Markus (form) / Strandberg, Lasse (foto)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
138 g
SAB
Hc
ISBN
9789187043161
Nej tack, jag åt nyss! (pocket)

Nej tack, jag åt nyss!

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2013-10-10
29 79 Du sparar 63%
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    39
Visa alla 1 format & utgåvor
Nej tack, jag åt nyss! är en berättelse om vänskap, om att flytta hemifrån och om att vara ung och inte veta vad man vill eller vem man vill vara.
Anna-Lena bor i Lund, det är sommar och hon är tjugo år. Nu ska hon bara bli smal, sen kan livet sätta igång på allvar. Under tiden hetsäter hon halvtinade bullar ur föräldrarnas frysbox.
Hon träffar Jan och blir störtkär, men vet aldrig vad hon ska säga och säger därför ingenting. Hon flyttar till en egen lägenhet för att kunna ha ett tomt skafferi och börjar röka för att förbränna kalorier. Hon planerar sin Totalföreställning som ska slå världen, och i synnerhet Jan, med häpnad. När hon blir bästis med Boel består deras diet i princip av hårdkokta ägg, svart kaffe och djupa halsbloss.
Dråpliga formuleringar och självironi gör denna roman till en mycket läsvärd, roande och oroande berättelse. Ätstörningar är ett av bokens motiv men den innehåller mycket mer - den är ett generationsporträtt och en tidsbild. En flyhänt, varm berättelse om en ung människas sökande efter mognad och kontroll.

Detta är komikern och artisten Anna-Lena Bergelins (fd Brundin) debut som författare. Nej tack, jag åt nyss! är en spontan och självutlämnande roman med starka självbiografiska inslag. Första gången publicerad 1995, ett år före Bridget Jones dagbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nej tack, jag åt nyss!
  2. +
  3. Siesta hela veckan : röster från epicentrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Siesta hela veckan : röster från epicentrum av Jan Sigurd (pocket).

Köp båda 2 för 58 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nej tack, jag åt nyss!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ätstörning
    ninasboktips, 28 januari 2023

    Hur ska jag bäst beskriva boken? Kanske som underhållande, dråplig och ledsam! Detta är komikern, skådespelerskan och sångerskans författardebut, om hennes ätstörning, livet med minuskalorier, svimningar och laxeringsmedel. Om att äta och försöka spy, frosseriet med efterföljande ångest och förakt över att tappa kontrollen. Men boken innehåller även vänskap, hennes första stapplande steg in i nöjesbranschen, och in i vuxenvärlden.

    Det var ett stort nöje att läsa boken även om grunden... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Lena Bergelin

  • Mitt Montmartre

    Anna-Lena Bergelin

    Under tio års tid hade Anna-Lena en lya i Montmartre. Detta är hennes kärleksförklaring till "Paris bästa kulle". Hon berättar tänkvärt och uppsluppet kring människor och möten: Om kafélivet och den årliga balen på brandstationen. Otukti...