Nej tack, jag åt nyss! (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Espri pocket
Utgivningsdatum
2016-11-22
Förlag
Arx förlag
ISBN
9789187043321

Nej tack, jag åt nyss! E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2016-11-22
39
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nej tack, jag åt nyss! är en berättelse om vänskap, om att flytta hemifrån och om att vara ung och inte veta vad man vill eller vem man vill vara.

Anna-Lena bor i Lund, det är sommar och hon är tjugo år. Nu ska hon bara bli smal, sen kan livet sätta igång på allvar. Under tiden hetsäter hon halvtinade bullar ur föräldrarnas frysbox.

Hon träffar Jan och blir störtkär, men vet aldrig vad hon ska säga och säger därför ingenting. Hon flyttar till en egen lägenhet för att kunna ha ett tomt skafferi och börjar röka för att förbränna kalorier. Hon planerar sin Totalföreställning som ska slå världen, och i synnerhet Jan, med häpnad. När hon blir bästis med Boel består deras diet i princip av hårdkokta ägg, svart kaffe och djupa halsbloss.

Dråpliga formuleringar och självironi gör denna roman till en mycket läsvärd, roande och oroande berättelse. Ätstörningar är ett av bokens motiv men den innehåller mycket mer - den är ett generationsporträtt och en tidsbild. En flyhänt, varm berättelse om en ung människas sökande efter mognad och kontroll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna-Lena Bergelin

  • Mitt Montmartre

    Anna-Lena Bergelin

    Under tio års tid hade Anna-Lena en lya i Montmartre. Detta är hennes kärleksförklaring till "Paris bästa kulle". Hon berättar tänkvärt och uppsluppet kring människor och möten: Om kafélivet och den årliga balen på brandstationen. Otukti...