Idrottsplatsen i våra hjärtan : en k-spaning på genuina idrottsplatser från söder till norr (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2016-09-16
Upplaga
1
Förlag
Arx Förlag AB
Medarbetare
Stangertz, Karin (form) / Tallkvist, Mats (foto)
Dimensioner
232 x 241 x 25 mm
Vikt
1325 g
SAB
R
ISBN
9789187043710

Idrottsplatsen i våra hjärtan : en k-spaning på genuina idrottsplatser från söder till norr

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2016-09-16

Slutsåld

Sverige har en unik, kulturell skatt i form av gamla idrottsplatser som fortfarande är i bruk. Många av idrottsplatserna har en historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Idrottsplatser har ofta varit - och är - den naturliga samlingsplatsen på orten, en "Folkets Plats". Många av dessa har en tydlig och personlig prägel: entrébyggnader, avbytarbås, läktare, staket, hängräcken med stenstolpar, omgivning med skog, betesmark, stenmurar, sjöar och ladugårdar - den ena idrottsplatsen är helt enkelt inte den andra lik. "Blott Sverige svenska idrottsplatser har", skulle man kunna säga för att travestera Almqvist. Det är dessa kulturella krusbär texten handlar om. Boken redovisar historik, evenemang, publikrekord och udda händelser. Den återger anekdoter berättade av vaktmästare, ledare och andra eldsjälar. Hittills har ingen liknande skildring av idrottsplatser i Sverige gjorts.

Göran Willis har varit journalist sedan början på 80-talet. Först på SR P3 med program som Cult och Nova. Därefter på tre år som reporter på kulturredaktionen SVT. Startade produktionsbolaget Top Film och gjorde tillsammans med Staffan Bengtsson och Hans-Åke Lerin tv-serien K-märkt. Under 15 år blev det över 100 avsnitt i 5-minutersformat samt ett tiotal halvtimmesdokumentärer. Sedan 8 år frilansar han som resejournalist samt skriver böcker i K-märkt anda.

Ronald Åman är f.d. elitspelare i fotboll för Örebro SK och Djurgårdens IF och var med i Sveriges VM-trupp i Argentina 1978. Efter fotbollskarriären fullbordade han en utbildning inom reklam och marknadsföring och en fil kand. i ekonomi och psykologi, samt en MBA från Handelshögskolan i IT/Affärsutveckling.

Yrkesmässigt har han en plattform som managementkonsult med inriktning på destinationsmarknadsföring, samtidigt som han flitigt och uppskattat medverkat i kåserier och krönikor runt fotboll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Idrottsplatsen i våra hjärtan : en k-spaning på genuina idrottsplatser från söder till norr. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Idrottsplatser

  En bok som inte bara idrottsälskare gillar utan även historiskt intresserade personer har glädje av boken. Ett måsteköp enligt min mening. Detta är mitt tredje inköpta exemplar.

 2. Köp!
  Daniel Lisselgård, 15 december 2016

  Grym bok, köpte boken av Mats när han var i Nelson Garden Arena. En bok som jag tycker borde finnas i allas bokhyllor.

 3. Idrottsplatser
  Martin Lennart Lindqvist, 11 november 2016

  Gillar man gamla nostalgi om fotboll och gamla idrottsplatser är boken kanon. En bild säger mer än tusen ord så kanske lite mer foton från någon plats. Men jag gillar boken, en riktig höjdare.

 4. trevligt skriven
  Rodgeir Karlsson, 24 oktober 2016

  Underhållande med en hel del roliga anekdoter från den lokala idrotten. Läsvärd för en idrotts-nostalgiker. Enda svagheten är bildmaterialet. Kunde ha varit fler äldre bilder.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna