Vad är grooming? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2016-12-10
Förlag
Arx Förlag AB
Medarbetare
Stangertz, Karin (form)
Dimensioner
185 x 127 x 20 mm
Vikt
238 g
SAB
Vndp,Oepa
ISBN
9789187043772
Vad är grooming? (häftad)

Vad är grooming?

Häftad Svenska, 2016-12-10
192
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
 Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, skapar kontakt med barn på Internet eller i sociala media med syftet att senare utnyttja dem sexuellt. Juristen Rogland och psykologen Christianson beskriver i boken hur förövarna går tillväga för att locka in barnen i en för dem förödande process. 

Genom rättsfall och forskning synliggör och av-slöjar författarna gärningsmännens förövarstrategier. Kunskapen om grooming är i allmänhet dålig såväl hos unga som vuxna. Boken vänder sig därför både till anställda inom de rättsvårdande myndigheterna, socialtjänsten samt unga och deras föräldrar. 

Ulrika Rogland, född 1964, har tidigare arbetat som domare och åklagare och har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld. Hon har haft flera uppmärksammade mål, bland annat Alexandramålet och mordet på Lugna Gatan. 

Ulrika känner ett stort engagemang för barn och för brottsoffers säkerhet. Hon deltar ofta i debatten för att påverka lagstiftning och öka kunskapen om brott mot barn, sexualbrott och våld i nära relationer. Nu arbetar hon på advokatbyrå som målsägandebiträde med sikte på att bli advokat.

 Sven Å. Christianson, född 1954, är professor i psykologi. Han är även psykolog och författare. 

Christianson etablerade sig som en av landets ledande rättspsykologer. Hans kunskaper om förövare av grova sexual- och våldsbrott, traumatiska upplevelser hos barn och vuxna samt kognitiv intervjumetodik har fått stort inflytande i flera rätts-

processer. Har tillsammans med polis, åklagare, eller advokater arbetat som sakkunnig med ett stort antal mord- och sexualbrottsutredningar och även varit sakkunnig i domstolar. 

Han har publicerat över 100 forskningsartiklar i vetenskapliga tidskrifter. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är grooming?
 2. +
 3. Tsaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tsaren av Bill Browder (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Särskild företrädare

  Ulrika Rogland

  Som advokat och jurist kan man inta en mängd olika roller. Den allra svåraste är den som särskild företrädare. Den särskilda företrädaren ska, istället för vårdnadshavaren, tillvarata barnets bästa under förundersökning och rättegång. När man får ...

 • Psykologi och bevisvärdering

  Sven Å Christianson, Marika Ehrenkrona

  Vittnet talade klart och tydligt, hade stadig blick och lämnade en detaljrik och sammanhängande berättelse. Dessutom var hon säker på sina uppgifter och hade konsekvent berättat samma sak mellan olika förhör.Är detta ett trovärdigt vittne och en t...