Stuv Malmö, kom! (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2017-08-10
Förlag
Arx Förlag AB
Medarbetare
Stangertz, Karin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
128 g
SAB
Hc
ISBN
9789187043871

Stuv Malmö, kom!

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-08-10
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


Stuv Malmö, kom!

Ja, det är stuvarbasarnas anrop via radion till stuverikontoret i Malmö hamn, en hamn i vilken Båtmössan, Läkerolögat, Salladsjesus och alla de andra stuvarna arbetar. Många av dem är ekvilibrister i sitt jobb men en del hotas också av att dras ner i Alkohålet.

Till denna hamn kommer "skolepågen" Hasse en sommardag i 70-talets början. Han tänker jobba några veckor men blir kvar i fem år. Vid det "Fria universitetet i Malmö hamn" får han erfarenheter som gör honom vuxen och via dessa kommer han så småningom fram till vad han vill göra med sitt liv.

Stuv Malmö, kom! är en driven och välskriven berättelse om hamnarbetet i Malmö så som det gick till på 70-talet innan containertrafiken tog över men romanen är också en inträngande skildring full av humor om gymnasisten Hasses omvända klassresa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stuv Malmö, kom!
  2. +
  3. Taxi sju-två : bland drömmare och dårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Taxi sju-två : bland drömmare och dårar av Fredrik Ekelund (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stuv Malmö, kom!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jau jau...
    Stig Anders Ramsén, 1 november 2017

    Detta var en finfin läsupplevelse. Från att ena stunden berätta om sitt eget liv till att grundligt och bestämt ge sina vänner familj och arbetskamrater en gedigen plats i bokens stilla vandring utöver livets dilemman. Det känns riktigt riktigt bra för själen när man till sist vänder upp sista sidan. Ja, så bra att man vill fortsätta följa vandringen in i vuxenlivet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fredrik Ekelund