Den svenska synthen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
524
Utgivningsdatum
2012-11-09
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Medarbetare
Norling, Oscar (form) / Nauclér, Olof (form)
Dimensioner
180 x 180 x 43 mm
Vikt
900 g
SAB
781.648,Ijxneia
ISBN
9789187049026

Den svenska synthen

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2012-11-09
204 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Äntligen finns det ett samlat verk en Encyclopedia Synthetica för både identitetssökande synthare och musikintresserade.
Petter Duvander, Zero Music Magazine

Dom Dummaste gödslar en scen i Linköping med dynga innan de under rituella former smörjer in sig själva och andra med grisblod. Cosmic Overdose spelar förband till ett nykläckt New Order och Lustans Lakejer blir landets mest provokativa band när de i en intervju antyder att kläderna är viktigare än musiken. Det här är den svenska synthscenen som du aldrig sett den förut.

Utöver kärleken till synthesizern och viljan att skapa något nytt, var de sammanbindande faktorerna få. Men tillsammans kom denna brokiga skara entusiaster att skapa ett öppet och tillåtande musikklimat. Ett klimat som lade grunden till vad som kom att bli Musiksveriges mest utskällda rörelse.

Den Svenska Synthen är en berättelse om trettio år av musik, mode och gemenskap. Om gatuslagsmål mellan synthare och hårdrockare, ett självvalt utanförskap och medveten provokation. Med ett exklusivt bildmaterial, ingående intervjuer och belysande krönikor porträtteras en subkultur som under dryga tre decennier ständigt lockat nya anhängare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den svenska synthen