"Jag kände mig speciell" : grooming på Internet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2012-05-18
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Medarbetare
Nauclér, Olof (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
310 g
SAB
Vndp,Oepa,364.174
ISBN
9789187049057

"Jag kände mig speciell" : grooming på Internet

Inbunden,  Svenska, 2012-05-18

Slutsåld

Han kallade sig Alexandra på Internet. Lockade med modellkontrakt, pengar och lyx.
Ett stort antal tonårstjejer blev lurade att ha sex med honom, de lät sig utnyttjas och berättade inte för någon. Skulden och skammen över att ha blivit förda bakom ljuset av någon de träffat på nätet fick dem att vara tysta på ett mycket effektiv sätt. De skämdes så mycket att de inte ville anmäla eller delta i någon utredning.
En del av Alexandramannens offer beskriver hur de började använda sex för att skada sig själva. Vi vet att man kan svälta sig, vi vet att man kan skära sig men att använda sex för att göra sig själv illa, är inte lika känt. Ändå är just det självskadebeteendet bland de allra svåraste att komma åt.
Hur kunde Alexandramannen övertala så många att gå med på något de inte alls ville? Svaret finns skrämmande tydligt i i chattkonversationerna mellan Alexandramannen och hans offer som är unikt presenterade i den här boken.

Ulrika Rogland är åklagare i Malmö och är specialiserad på relationsvåld, brott mot barn och sexuella brott. 2005-2007 hade hon hand om det uppmärksammade målet mot Alexandramannen.

Sven Å Christianson är professor, legitimerad psykolog och författare vid Stockholms universitet. Hans forskning om sexualbrott, våldsbrott och traumatiska upplevelser hos barn och vuxna har fått stort inflytande inom vårdsektorn och rättsväsendet. Under de senaste 15 åren har han medverkat som sakkunnig i en rad uppmärksammade rättsfall.

Till boken finns en lärarhandledning att ladda ner gratis från förlagets hemsida, där det ingår diskussionsunderlag för högstadiet och gymnasiet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna