Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2012-10-15
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Medarbetare
Jannerman, Jyrki (form)
Dimensioner
220 x 150 x 12 mm
Vikt
250 g
SAB
Qad-oeka
ISBN
9789187049118
Kina enligt Cho : det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi (inbunden)

Kina enligt Cho : det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-10-15
176
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kommer Kina ta över världen? Behöver vi lära oss kinesiska? Ska vi byta ut kronan mot yuan? Det här är boken om Kina som alla svenskar måste läsa.

Missuppfattningarna om Kina är många och fördomarna ännu fler. Vi svenskar tenderar att se Kina så som vi hoppas, tror eller fruktar att det är snarare än att basera våra idéer på fakta. Ena stunden vill vi att Kina ska bli som vi är. Andra stunden hävdar vi att kineser är helt annorlunda än oss. Hur ska vi egentligen ha det?

Kina tar inom kort över USAs plats som världens starkaste ekonomi. Och självklart kommer övergången från amerikansk till kinesisk världsledning att få konsekvenser. På allt fler områden gör den slumrande jätten sig påmind, som arbetsgivare, som konkurrent, som aktieplacerare och mycket mer. Du behöver, kort sagt, veta mer om
landet, hur det egentligen fungerar och vad allt detta kan betyda för just dig.

Frédéric Cho är Svenska Handelsbankens rådgivare i kinafrågor och förklarar tillsammans med journalisten Kerstin Danasten vad som egentligen är vad och om man kan se den kinesiska muren från månen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kina enligt Cho : det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi
 2. +
 3. Kina enligt Cho : en ny fas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kina enligt Cho : en ny fas av Frédéric Cho, Kerstin Danasten (inbunden).

Köp båda 2 för 370

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kina enligt Cho : det du måste veta om världens snabbast växande ekonomi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket lättläst men Inte speciellt informativ. Om jag...
  Jonatan, 20 augusti 2013

  Mycket lättläst men Inte speciellt informativ. Om jag skulle köpa en bok om Kina idag så skulle jag skaffa en bok om Kinas 1900-tals historia med mer detaljer. Huvudpoängen i den här boken är att Kineser är precis som alla andra människor, olika, och bör därför behandlas som individer. En bra poäng men ingen anledning att köpa en bok. Det beskrivs väldigt lite om Kinesiska sedvänjor, traditioner, religion, eller allmänna tankesätt. De flesta kortare resguider jag har skummat igenom är saklig... Läs hela recensionen

 2. Boken ger en bra sammanfattning över Kinesernas...
  Lars, 1 maj 2013

  Boken ger en bra sammanfattning över Kinesernas betydelse enda från Qindynastin 221 f Kr-206 f Kr fram till våra dagar. Det framgår bl a att Kina trots hårt styre under många perioder har haft framgångar i ekonomi, vetenskap och kultur. Av boken får man en viss uppfattning om hur komplext det kinesiska samhället vuxit fram även om det är svårt att beskriva detta kortfattat. Intressant var beskrivningen att Kina under Deng Xiaopings ledning med den öppna dörrens politik jämförs med ett börsbol... Läs hela recensionen

 3. Lättläst och informativ, allt i ett och dessutom...
  Christina Backman, 29 april 2013

  Lättläst och informativ, allt i ett och dessutom väldigt intressant. Man märker att det är en mycket kunnig och påläst författare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Kina enligt Cho : det du måste veta om vä...