Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2013-07-22
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
358 g
SAB
Lz
ISBN
9789187049347

Skuggbarn

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-07-22
207
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Linda var mellanstadieflickan som blev kär. Den tjugo år äldre mannen lovade henne guld och gröna skogar bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var 16 år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.

Sara hade en trygg och kärleksfull uppväxt men när hennes äldre bror drabbades av cancer hade föräldrarna inte längre tid för Sara och hennes känslor. Som 13-åring började Sara döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen började hon sälja sex. Föräldrarna märkte inget. Skolan märkte inget. Och när hon till slut försökte få hjälp var det ingen som trodde på henne.

Johanna hade alltid varit den duktiga flickan. Hon hade aldrig varit kär, aldrig festat, men när skolans snyggaste kille började uppvakta henne föll hon pladask. När han och hans kompisar sedan våldtog henne upprepade gånger kände hon avsky mot sin kropp. Därför fortsatte hon att ge bort den till andra, för att skada sig själv.

Det finns ett okänt antal barn i Sverige som säljer sex till vuxna. Ju yngre desto bättre. Det finns också barn som säljs vidare av andra för sex. Den inhemska människohandeln är för många okänd, men att det finns svenska barn som säljs för sex är den bittra verkligheten. Barn som skäms och är rädda för att inte blir trodda och därför håller tyst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggbarn
 2. +
 3. Våldets kön : kulturella föreställningar, funktioner och konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våldets kön : kulturella föreställningar, funkt... av Gabriella Nilsson, Inger Lövkrona (häftad).

Köp båda 2 för 563 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skuggbarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Måste läsas, det är dags att vi får upp ögonen nu!
  Bokfrun, 30 december 2014

  men fy vilken skrämmande bok. Det känns som att man kanske inte känner folk så väl som man tror.
  Människor som köper sex av barn. Så fruktansvärt vidrigt!
  Det värsta är att det verkar finnas hur många som helst, och det kan vara vem som helst. Till stor del verkar det ju vara just den man inte skulle tro nått sånt om. Att den stilige välbetalda kontorssnubben med 5 barn skulle göra nått sånt vill vi helst inte tro, men tyvärr gott folk. De ruskiga typerna gömmer sig i vilken skepnad... Läs hela recensionen

 2. Tack Caroline Engvall och alla modiga barn. Bör läsas...
  GL, 11 september 2013

  Tack Caroline Engvall och alla modiga barn. Bör läsas av alla som har kontakt med barn och framför allt av myndighetspersoner.

 3. I den här tredje boken Skuggbarn har Caroline Engvall...
  Kristina Simar, 10 september 2013

  I den här tredje boken Skuggbarn har Caroline Engvall intervjuat tre flickor om hur och varför de började sälja sex.

  Hon tar upp det stora problem om varför vi vuxna ofta blundar för det som sker. Ser vi föräldrar inte att ens barn helt plötsligt förändrar sitt beteende, kanske bli aggressiva och ibland tillbakadragna. Skolpersonal ser de ingenting? Undrar de inte varför vissa ungdomar sköter skolan sämre än förut? Har högre frånvaro? Ens vänner borde också se om en skolkamrat ändra... Läs hela recensionen

 4. Rekommenderar denna bok till alla ungdomsarbetare,...
  Eva Ulla Christina Nilsson, 30 augusti 2013

  Rekommenderar denna bok till alla ungdomsarbetare, mycket läsvärd! Man får en bra bild både av den utsatta ungdomen men även av hur vårt rättsväsende genom ordval kan lyckas ge förrövaren mildare straff. Bra att det varvas med faktakunskaper och verkliga berättelser.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Caroline Engvall