Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-02-10
Förlag
Kalla Kulor Förlag
ISBN
9789187049606
Bära leggings i januari (e-bok)

Bära leggings i januari (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-02-10
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Modiga Sara Sara Stille blev våldtagen som 13-åring - av den hon litade mest av allt i hela världen på. Hon höll tyst under många år. Men nu berättar hon sanningen [...]. Läs!
Metro

"Ytterst handlar "Bära leggings i januari" om en ung flickas rätt till sin egen kropp - och kampen för att återfå den rätten, även i lagens mening."
Expressen

Tretton år gammal söker Sara tillflykt hos den elva år äldre Jesper, som är vän till familjen. Hennes hemförhållanden är trassliga och Sara är ung och skör. Hos Jesper finner hon trygghet, och för första gången upplever hon att någon lyssnar på henne och bryr sig om henne. Tills hon en natt vaknar utan kläder, med honom över sig.

På en enda natt förstörs allt. Men det som Sara försöker se som en engångsföreteelse, ett misstag, händer plötsligt igen, och igen, och igen.

Sara skäms och mår dåligt, och för varje gång Jesper våldtar henne växer hennes hat. Samtidigt känner hon en lojalitet mot honom för det stöd han tidigare visat henne. Han var den stöttande axeln hon så väl behövde under en svår tid. Så hon håller tyst.

Under fyra års tid säger hon inget till någon, men när den mörka hemligheten till slut får henne att rämna inombords beslutar hon sig för att anmäla Jesper, och tar därmed upp kampen mot honom och rättssystemet.

Sara Stille är i dag tjugo år och läser juridik på universitetet i Örebro. Hennes ambition är att göra skillnad och att stå upp för alla andra tysta offer. Det här är hennes egen historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »